Dôvod, prečo by ste si mali nakrájať uhorky na kocky a zamraziť. Tento nápad budete robiť aj vy

Zmrazovanie potravín, aby ste ich neskôr mohli konzumovať, je najstarším a najuniverzálnejším spôsobom, ako ušetriť jedlo na neskôr. Navyše, po spracovaní pri nízkych teplotách si produkty často zachovávajú viac živín ako tie v konzervách alebo v akejkoľvek inej forme.

Prezradíme vám, ako si dať zamraziť uhorky a čo si z nich môžete pripraviť. Niektorí ľudia sa domnievajú, že táto zelenina by sa určite nemala zmraziť, no opak je pravdou.

čerstvosť, čerstvý, detailný záberPexels

 

Prvým krokom je príprava uhoriek. Dôkladne ich opláchnite, odstráňte z nich hrubú šupku a našuchajte ich na strúhadle.

соус из огурцов как называется

Nastrúhané, prípadne nakrájané kúsky uhoriek je možné vložiť do plastových pohárov, prikrytých fóliou a umiestniť ich do mrazničky, kde je najmenej – 18 stupňov. Upozorňujeme, že uhorky (ako každá iná zelenina) nie je možné skladovať bez obalu, inak budú v budúcnosti nepoužiteľné.

соус из огурцов и чеснока

V prípade potreby si uhorky jednoducho vytiahnite z mrazničky, nakrájajte ich na potrebné kúsky, vložte ich do samostatnej misky a nechajte ich v chladničke rozmraziť. Pri takom pomalom rozmrazovaní si zelenina udrží maximum chuti a živín. Zostáva iba stlačiť vodu a môžete začať s prípravou čohokoľvek.

 

Môžete sa inšpirovať receptom na uhorkovú omáčku.

как приготовить соус из огурцов

Potrebujete

  • 30 g uhoriek
  • 1 uvarené vajíčko
  • 1 pl vínneho alebo jablčného octu
  • 50 ml rastlinného alebo olivového oleja
  • Kôpor, petržlenová vňať alebo iné bylinky podľa chuti

Príprava

Vaječný žĺtok si vymiešajte so soľou a cukrom. Následne si zmes zrieďte s octom.

Pridajte nakrájané uhorky, rovnako ako bylinky a vaječný bielok. Omáčka je pripravená.

соус из огурцов греческий

Môžete tiež pripraviť omáčku z uhoriek a kyslej smotany. V tomto prípade to bude jedna z variácií slávnej gréckej omáčky „Tzatziki“.

Potrebujete

  • 50 g uhoriek
  • 2 strúčikov cesnaku
  • 2 pl vínneho alebo jablčného octu
  • 200 ml smotany
  • 50 ml rastlinného alebo olivového oleja
  • Kôpor, petržlenová vňať, oregáno – podľa chuti
  • trochu soli a korenia

Príprava

Cesnak si nakrájajte na jemno, zmiešajte ho s octom a kyslou smotanou. Pridajte uhorky a premiešajte.

K výslednej zmesi pridajte olej, soľ a korenie. Premiešajte a pridajte napríklad kôpor. Prajeme vám dobrú chuť!

соус из огурцов

Samozrejme, s porciami môžete experimentovať podľa vášho želania. To platí najmä pre ocot, ako aj soľ a korenie, pretože každý má iné preferencie. V každom prípade, výsledná omáčka je vhodnou voľbou do mnohých jedál. Nič nepokazíte ak ju pridáte do sendviča, k zemiakom či ako dressing k mäsu.

zdroj: sovkusom.ru