Piškótový koláč s čerešňami je klasika, ktorá ozdobí každý stôl. Cesto je ľahké a vzdušné a krém je mimoriadne jemný. Čerešňová náplň a sušienky Oreo sú skvelou kombináciou spolu so smotanovým krémom. Nesmie však chýbať ani čokoládová poleva. Ak chcete sladší variant, tmavú čokoládu môžete nahradiť mliečnou.
Na prípravu čerešňového koláča použite buď čerstvé alebo mrazené bobule. Ak chcete vyskúšať bohatšiu chuť a arómu, zalejte čerešne na noc alkoholom. Pred pečením nezabudnite bobule vysušiť.
Ingrediencie
- 5 vaječných bielkov
- 1 žĺtok
- 250 g cukru
- 190 g hladkej múky
- 2 čl škrobu
- 1 čl prášku do pečiva
- 3 čl želatíny
- 3 pl kakaa
- štipka soli
- 4 pl práškového cukru
- 80 ml vody
- 450 g višní
- 800 ml smotany
- 200 g sušienok Oreo
- 100 horkej čokolády
Postup
Vyšľahajte si bielka so soľou do hustej konzistencie. Počas šľahania pridajte do zmesi cukor.
Múku zmiešajte s práškom do pečiva a kakaom, vysypte to do rozšľahaných bielkov a premiešajte.
Formu vysteľte papierom na pečenie a potrite maslom. Cesto premiestnite do formy, rovnomerne rozložte a pečte 35 minút pri teplote 180 ° C.
Zalejte si želatínu vodou, premiešajte a nechajte pôsobiť.
Medzitým si vyšľahajte 700 ml smotany s práškovým cukrom. Za stáleho miešania pridajte želatínu. Sušienky oreo si rozdeľte na štvrtiny, vložte do smotany a zamiešajte.
Rozrežte si piškótové cesto na polovicu, nalejte naň smotanovú zmes, poukladajte čerešne a zakryte druhou časťou cesta. Takto pripravený dezert vložte do chladničky a nechajte chladiť 6 hodín, najlepšie cez noc.
Zvyšnú smotanu zohrejte, pridajte do nej čokoládu a počkajte kým sa úplne neroztopí. Výslednou zmesou polejte koláč a nechajte ho vychladnúť.
Po narezaní koláča na kocky môžete každý kúsok ozdobiť celou čerešňou. Vo vnútri krému môžete vidieť čerešne a kúsky obľúbených Oreo sušienok. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: sovkusom.ru