Toto je najlepší spôsob varenia kukurice. Stačí urobiť jeden trik aby bola tak úžasná

Zdalo by sa, že uvariť kukuricu nie je žiadna veda. Opak je však pravdou!

Dokonca aj obyčajná kukurica, ak ju uvaríte správne, získať  dokonalú chuť, ktorú si okamžite obľúbite.

Vezmite si cukrovú kukuricu (kúpenú na trhu alebo v supermarkete). Aby ste sa uistili, že nejde o kŕmnu kukuricu, môžete ochutnať surové zrno. Malo by byť sladké, svetlé a šťavnaté. Ak je farba veľmi žltá a zrno je málo šťavnaté, kukurica je stará. Je teda nepravdepodobné, že bude chutná.

Ak teda nepociťujete sladkú chuť, skôr neutrálnu, jedná sa o kŕmnu kukuricu. Sladkú chuť by ste totiž pocítili okamžite.

Foto: souspark.ru

Kukuricu zbavíme listov a vložíme ju do vody na jednu alebo dve hodiny.

Prečo? Zrná vďaka tomu zmäknú, no celková chuť či stav kukurice sa tým nijak nezhorší.

Potom si položte hrniec s vodou na sporák, ale bez kukurice! Tú tam vložte, až keď voda začne vrieť.

Foto: souspark.ru

Vodu nesoľte! To urobte až  5 minút pred koncom varenia, pretože ak by ste ju tam dali už na začiatku, spôsobilo by to stvrdnutie zŕn.

Namiesto soli pridajte do hrnca trochu masla.

Kukuricu varte približne 20 minút. Môžete sa riadiť tým, že ochutnáte pripravenosť jedného alebo dvoch zŕn.

 

Foto: souspark.ru

Keď je kukurica uvarená, neznamená to, že už je hotová.

Zlejte vodu, zakryte hrniec pokrievkou a zabaľte ho do uteráka. Nechajte ho postáť asi dvadsať minút. Výsledkom budú mimoriadne jemné zrniečka kukurice.

Foto: souspark.ru

Vyskúšajte a neoľutujete!

Foto: souspark.ru