15+ Poličky v kúpeľni: trendy v interiérovom dizajne. Nádherne inšpirácie pre vašu domácnosť

V kúpeľni sa bez poličiek jednoducho nezaobídete. Je v nej takmer vždy katastroficky málo miesta a počíta sa každý centimeter. Tam, kde je kúpeľňa kombinovaná s toaletu, nie sú veci o nič lepšie. Za týchto okolností je veľmi dôležité správne pristupovať k otázke usporiadania a prevrátiť všetky mínusy na plusy. Môžete použiť výklenky, úzke medzery a dokonca aj miesto pod vaňou

Materiál políc môže byť rôzny: od prírodného dreva so špeciálnou impregnáciou, ktorá zaisťuje odolnosť proti vlhkosti, až po lacný plast.

Police môžu byť otvorené alebo zatvorené či skryté vo vnútri zavesených skriniek. Majte však na pamäti, že aj funkčná skrinka, ktorá dokáže schovať veľa potrebných vecí, bude vyzerať objemnejšie ako otvorené police.

 

Akékoľvek miesto sa dá ľahko vyplniť policami. Hlavnou vecou je správne vymeranie a vopred  si premyslieť, kde bude a čo sa v nej bude nachádzať.

Pri dostatočnom priestore môžu byť police usporiadané do niekoľkých radov. Budete mať miesto na podlahe aj pod stropom.

Používanie rohov je rovnako dôležité. Navyše nielen vonkajšie, ale aj vnútorné.

Zrkadlové povrchy a sklo sú ideálnym materiálom pre miestnosti s vysokou vlhkosťou. Nevýhodou sklenených políc je krehkosť, ktorá však so zväčšením hrúbky skla mizne.

Otvorené police sú často doplnené háčikmi. To umožňuje maximálne využitie priestoru umiestneného priamo pod policou.

V spoločných kúpeľniach fungujú police často ako priečky. Funkčný obsah nebráni použitiu úložného systému ako prvku územného plánovania.

 

Zdroj: pinterest.com