Cesto:
2 vajíčka
1 hrnček kryštálového cukru
1/2 hrnčeka oleja
2 hrnčeky múky polohrubej
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
1 hrnček mlieka
1 čl kakao
2 čl rozpustnej kávy
Krém :
1/2 l mlieka
2 ks vanilkový puding
4 pl cukru
500 g mäkkého tvarohu
1/2 dl rumu
1 maslo
Poleva:
400 g kyslej smotany
1 čokoláda na varenie
Postup:
Všetky suroviny na cesto okrem kakaa a kávy zmiešame.Polovicu cesta vylejeme na pomastený a múkou posypaný plech.Do druhej polovice dáme kakao a kávu a nalejem pomaly na svetlé cesto na plechu. Pečieme pri 180°asi 20 minút.
Krém:
V mlieku uvaríme puding a do horúceho zamiešame maslo a necháme vychladnúť, občas premiešame. Potom do neho primiešame tvaroh a pomaly pridávame rum a vyšľaháme.
Krém nanesieme na vychladnuté cesto a uhladíme.Dáme do chladničky schladiť a potom dáme navrch polevu.
Poleva:
Rozpustíme si nad parou čokoládu a vmiešame do nej kyslú smotanu.
Vrch ozdobíme strúhanou bielou čokoládou.