Prekladaný pekáč s kuracím mäsom. Raz ochutnáte a na kuracie rezne si ani nespomeniete

Suroviny
asi 10 zemiakov väčších
2 kuracie prsia
2 väčšie cibule
10 dkg syra / nemusí byť/
marinádu na kuracie mäso
vegetu
drvenú rascu, alebo korenie na zemiaky
olej
4 strúčiky cesnaku

Postup:
Najprv si narežeme kuracie mäso na plátky a polejeme marinádou .Necháme odstáť aspoň jednu hodinu, môžete aj od večera do rána.Ak je korenie sypké, pridáme olej a premiešame.
Teraz si očistíme zemiaky a narežeme na kolieska. Posypeme vegetou a drvenou rascou, alebo korením na zemiaky.


Mäso prudko opečieme na oleji z oboch strán . Cibuľu narežeme na kolieska.
Pekáč si vymastíme a začíname ukladať suroviny, 5-6 koliesok zemiakov, jedno koliesko cibule a jeden kúsok mäsa,kým neuložíme všetky suroviny. Do zvyšného výpeku a šťavy z mäsa pridáme roztlačený cesnak a polejeme zemiaky.

Prikryjeme a pečieme v rúre na 200°C 60 minút, pri teplovzdušnej rúre menej. Potom vrchnák odkryjeme a zemiaky pripečieme ešte 15 minút.Môžete prekladať aj paprikou a rajčinami ale tie sa veľmi pripečú, tak ja radšej dávam potom čerstvé na tanier. Celkom pred koncom môžeme posypať strúhaným syrom.

Ja dávam syr len na tanier, lebo všetci nemajú radi so syrom, ale lepší je pripečený. Odporúčam, až keď vyberiete z rúry posypať syrom. Prajem dobrú chuť.
Táto marináda, čo je na obrázku je pomerne štipľavá, odporúčam marinádu na kuracie mäso.

Back To Top