Máte v záhrade krtka a krtince? TÝMTO humánnym spôsobom sa ho ľahko zbavíte!

Krásny, zelený a pokosený trávnik vie zruinovať mnoho vecí a jednou z nich je aj krtko. Zbaviť sa krtka a jeho krtincov nie je vždy veľmi jednoduché. Vyplaviť jeho chodby je veľmi nákladné a chemikálie by mohli Vašu pôdu poškodiť. Napriek tomu, že krtka vnímame z časti ako škodca, v skutočnosti môže Vášmu pozemku pomôcť. Krtko sa živí hmyzom, ktorý by inak mohol poškodiť Vaše rastliny. Chodbami, ktoré vytvára rovnako napomáha rastlinám, ktoré prevzdušňuje. No ak sa aj napriek tomu chcete krtka zbaviť máme pre Vás riešenie.

 

Molehill, Mole, Earth, Meadow, Rush, Lawn Mower

Zdroj: pixabay.com

 

Žiadne chemikálie

V prvom rade je potrebné uvedomiť si, že krtko je chránený tvor a preto sa ho neoplatí zabíjať rôznymi chemikáliami. Základom pre jeho humánne odstránenie z Vášho pozemku je nájdenie vchodu do jeho podzemného labyrintu. Pomôcť si môžete napríklad halúzkou, ktorou odhrabete vrch krtinca. Nezabúdajte však na to, že vchod do chodbičiek sú vertikálne no samotné chodby môžu byť vyhĺbené vodorovne. Ak ste boli úspešný a vchod ste našli, vložte do neho rybiu hlavu. Snažte sa ju vložiť čo najhlbšie a prekryte ju poriadnym nánosom zeminy, ktorú dobre udupete.

 

Animal, Mole, Garden, Meadow, Molehill, Blind, Budeln

Zdroj: pixabay.com

 

Potom je už len otázkou času, kedy sa začne rybia hlava rozkladať a zápach zamorí krtkove chodby. Ten krtka donúti odísť z Vášho pozemku a pôjde si svoje krtince robiť niekde inde. Ak však máte krtince na mieste, kde Vám to nevadí nechajte ich tam. Zlikvidovaním krtinca tak zamedzíte prístupu vzduchu do chodbičiek a krtko si tak urobí nový vchod do svojich chodieb inde.

 

Máte aj Vy zaručený “recept” ako vyhnať krtka z Vášho pozemku?

Back To Top