Zaručená pomoc proti kašľu. Domáci sirup pomôže malým aj veľkým keď treba

Domácý sirup proti kašľu

Chrípka a prechladnutie vždy prichádzajú na jeseň. Akonáhle podchladíte nohy, príde nádcha, bolesť hrdla a kašeľ. A ak sa vám nejako podarí zmierniť nádchu, a na bolesti hrdla pomôžu cukríky, tak kašeľ robí život neznesiteľným, trápi vás počas dňa a zabráni vám spať v noci. Neliečený kašeľ je navyše spojený so závažnými komplikáciami.

Lekárne sú plné najrôznejších liekov proti chrípke a prechladnutiu, ale stále by ste nemali odpisovať tradičné lieky. Ponáhľame sa podeliť o recept na domáci liek proti kašľu, ktorý v krátkom čase pomôže zmierniť nepríjemné príznaky a prekonať chorobu.

domáci sirup proti kašľu

Ako vyrobiť sirup proti kašľu

Všetky zložky produktu komplexne pôsobia na organizmus. Dopĺňajú a posilňujú vzájomnú činnosť.

Zázvor je už dlho známy svojimi protizápalovými a antibakteriálnymi vlastnosťami. Korenie pôsobí ako antioxidant a zmierňuje bolesť hrdla.

Med je najlepším prostriedkom proti infekciám horných dýchacích ciest.

domáci sirup proti kašľu

Koreň ibiša má mukolytické, vykašliavacie, obaľujúce a protizápalové vlastnosti. Jedná sa o najúčinnejší prírodný prostriedok proti kašľu, ktorý sa používa na priedušnice, bronchitídu, čierny kašeľ, komplexnú liečbu pneumónie a bronchiálnej astmy.

Harmanček je prírodný protizápalový liek. Uvoľňuje tkanivá, zmierňuje kŕče.

Škorica zohrieva telo, zrýchľuje prietok krvi, zlepšuje metabolizmus, čím pomáha rýchlo odstraňovať toxické látky.

Zložky

 

2 lyžice mletého zázvoru

2 lyžice suchého koreňa ibiša

2 lyžice sušených kvetov harmančeka

2 lyžice citrónovej šťavy

1 lyžička mletej škorice

200 g prírodného medu

300 ml vody ( neperlivej )

Príprava a použitie

 

Koreň ibiša zalejte vriacou vodou a umiestnite nádobu do parného kúpeľa. Zahrievajte 15 minút, potom pridajte harmanček a zázvor. Zahrievajte ďalšie 3 minúty, potom pridajte škoricu. Vyberte nádobu z tepla, nechajte produkt stáť pod vrchnákom po dobu 20 minút.

Pridajte do teplého sirupu citrónovú šťavu, med a dôkladne premiešajte. Nalejte do tesne uzavretej nádoby a uložte do chladničky.

Dospelým sa odporúča vypiť 1 polievkovú lyžicu sirupu 3 krát denne 30 minút pred jedlom. Prípustná dávka pre deti od 7 rokov je 1 lyžička, ale iba po konzultácii s pediatrom!

Tento sirup proti kašľu je samozrejme domáci a prírodný liek. Ale! V prípade individuálnych alergických reakcií na ktorúkoľvek zo zložiek je lepšie náležite posúdiť všetky riziká. Nezabudnite tiež, že pri stabilnom a dlhotrvajúcom (viac ako týždňovom) suchom kašli je absolútne nevyhnutné poradiť sa s lekárom.

domáci sirup proti kašľu

Ďalším pozoruhodným účinkom užívania domáceho sirupu proti kašľu je výrazná strata hmotnosti. Koniec koncov, všetky jeho zložky sú zvyčajne súčasťou populárnych nápojov na chudnutie!

Postarajte sa o zdravie svojich priateľov, zdieľajte s nimi tento článok!

zdroj:sovkusom.ru