Ako čo najlepšie roztiahnuť obuv? Poznáme niekoľko overených tipov, ktoré fungujú

Všetci poznáme situáciu, keď prídeme do obchodu, zbadáme vo výklade topánky a vieme, že bez nich nemôžete odísť domov, najmä my, ženy. Ale táto láska nie je vždy vzájomná, tieto topánky nám buď nepasujú kvôli veľkosť alebo  nás tlačia pri špičkách. Keď si kúpite, jednoducho si to nevšimnete a doma zistíte, že vám nesedia tak, ako by ste chceli.

móda, noha, nosiťPexels

Čo robiť v takýchto prípadoch, určite by ste nechceli vyhadzovať nové topánky! Preto vám prezradíme, ako si roztiahnuť kožené topánky pokojne aj o jednu celú veľkosť. Toto je najefektívnejší spôsob!

Prečo hovoríme o kožených topánkach? Je to jednoduché: väčšinu problémov spôsobuje kožená obuv. Semišová obuv sa dokáže roztiahnuť podľa potrieb aj sama, ale koža (a všetky podobné náhrady) sa napína pomerne ťažko. Táto metóda je univerzálna pre každú obuv. Prestaňte sa mučiť, jej čas zachrániť nielen vaše topánky, ale aj chodidlá.

detailný záber, elegantný, kožaPexels

Existuje veľa spôsobov, ako roztiahnuť topánky, no nie všetky fungujú. Vodka, ricínový olej, kolínska voda – to sa jednoducho neleje do žiadnej obuvi, ale existuje spôsob, ktorý je omnoho jednoduchší a bezpečnejší. Na to budete potrebovať niekoľko trvanlivých tašiek a trochu vody. To je všetko!

Vezmite si topánky a položte ich do nejakej väčšej nádoby alebo lavóra pod určitým uhlom. Je dôležité, aby ste upevnili ich polohu. Teraz si vezmite tašku, najlepšie dve pre spoľahlivosť a vložte ju do topánok. Ak vás tlačí iba špička, umiestnite ju tam. Ak sú topánky jednoducho príliš malé a musíte ich úplne natiahnuť, položte ich rovno a rozložte tašku do celej topánky.

как растянуть кожаную обувь

Teraz vezmite obyčajnú studenú vodu a nalejte ju do obuvi. Opäť platí, že ak vás tlačí miesto okolo špičky, potom lejte vodu dovtedy, kým nie je predná časť topánky plná, ak ide o celú topánku, vylejte ju doplna. Tašky uviažte a vložte topánky do mrazničky. Mali  by tam ostať aspoň niekoľko hodín. Voda by mala zmrznúť a topánky dobre roztiahnuť.

как растянуть новую обувь

Potom ich vytiahnite z mrazničky, vyberte z nich ľad a pokúste sa ich rozchodiť. Navlečte si hrubé ponožky a poprechádzajte sa. Odporúča sa, aby ste začali topánky nosiť okamžite. Po pár hodinách chôdze v topánkach uvidíte, že vám padnú ako uliate. Je potrebné poznamenať, že toto je najúčinnejší spôsob, ako roztiahnuť topánky, ktoré sa vám zapáčili.

как растянуть замшевую обувь

A čo je najdôležitejšie, topánky sa pri tejto manipulácii nijako nepoškodia. Hlavnou vecou je, aby ste nich nenechali v mrazničke až príliš dlho, no inak by nové topánky nemali  vôbec trpieť. Preto týmto spôsobom môžete napnúť kožu, semiš či akékoľvek iné topánky.

Podeľte sa o túto radu aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

tdroj:takprosto.cc

Back To Top