Plnená paprika ako od mamičky. Recept máme v rodine už 20 rokov

Suroviny:
1 kg mletého bravčového mäsa
0,6 kg guľatozrnej ryže
300 g paradajkového pretlaku
1 cibuľa
1.5 dl oleja, alebo 1 PL domácej masti
olej, soľ, korenie, vegeta, cesnak
Ďalej budeme potrebovať:
paradajkový pretlak, soľ. nové korenie. vegeta, bobkový list, vodu

Omáčka :
50 dkg paradajkového pretlaku, soľ, nové korenie, bobkový list
1 liter vody, cibuľu, olej, hladkú múku a cukor

Postup:
Cibuľu nakrájame na malé kocky, opečieme na oleji a pridáme červenú papriku..
Ryžu premyjem vo vode, scedím a zalejem vriacou vodou, občas ju premiešam.Nechám 20 minút, potom scedím, premyjem studenou vodou a nechám odkvapkať.

Mleté mäso zmiešam s opraženou cibuľou, pridám soľ, korenie, vegetu a cesnak a premiešam.Nechám odstáť, kým si očistím papriku.Potom mäso zmiešam s ryžou, pridám 1,5 dl oleja … podľa toho aké je mäso…

a pretlak a dôkladne premiešam.Papriku naplním mäsovou hmotou. Uložím do hrnca, zalejem vodou, do ktorej dám asi 6 zrniečok nového korenia, 3 bobkové listy a soľ. Dáme variť na platňu a varíme 60 minút.V prípade, že je málo vody dolejeme.
Kým sa paprika varí urobíme si omáčku.


Na oleji podusíme parajkový pretlak, do ktorého sme pridali cukor a červenú papriku/ omáčka bude krásna červená/, pridáme 1 liter vody, nové korenie, celú cibuľu, bobkový list a vegetu. a povaríme.Šťavu zahustíme zátrepkou z vody a múky. Podľa potreby ešte zahustíme…


Dobrú chuť…