Najlepšie detské jedlo. Korytnačka z bravčového mäsa poteší každé dieťa

Môje deti nechcelo veľmi jesť mäso, ale keď som im urobika detskú korytnačku z mäska zmenili názor. 

Suroviny
1 kg mletého bravčového mäsa
2 žemle
3 vajíčka
1 cibuľa
1 hrsť strúhanky
1 hrsť rozmixovanej kapusty alebo kelu
soľ, korenie, vegeta podľa chuti, korenie na fašírky
6 kusov párky
3 kusy klobásky
18 kúskov anglickej slaninky
1 vajíčko na potretie
12 kusov nové korenie na oči

Postup:
Mleté mäso osolíme, okoreníme pridáme 1 ČL vegety, 1 ČL korenia na fašírky, 3 celé vajíčka, 1 jhrsť rozmixovanej kapusty alebo kelu. 2 namočené žemle, hrsť strúhanky a všetko zmiešame a dôkladne prepracujeme.Túto zmes rozdelíme na šesť rovnakých časti, z ktorých vytvarujeme telo korytnačky.

Potom pripravíme korytnačkám nohy, že párok rozrežeme na polovicu a každú polovicu rozrežeme ešte pozdĺžne.Z jednej párky dostaneme 4 kúsky. Každý kúsok na oválnom konci nadrežeme 2 krát, aby nám vznikli drápky.

Každú nohu zastrčíme do tela plochou časťou dole. Potom si zoberieme klobáskua rozrežeme ju na polovicu. Jedna polovica bude hlava a druhú okrajeme nožom do špica, to bude chvost.

Potom si zoberieme pásiky slaniny, tie zvyknú byť široké, tak si ich pozdĺžne prerežeme na polovicu a prepletieme na telo korytnačky pancier. Konce slaniny príborovým nožom podstrčíme pod telo korytnačky. Očí urobíme z nového korenia.

Korytnačky potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme na pekáč, vyložený papierom na pečenie. Upravíme ich a pečieme pri 180°C 30 minút prikryté alobalom. Potom alobal odkryjeme a dopečieme ešte 15 minút. Podávame s opečenými zemiakmi a kukuricou.