4 druhy koláčov z jedného kila múky. Slivkový, čerešňový, kakaovník a rožky

Taký krásny slnečný deň a sedieť len tak naprázdno pod rozkvitnutou čerešňou, by bol hriech. Tak rýchlo do roboty a zakrátko už si vychutnávame dobroty. 4 druhy koláčov z jedného kila múky.
slivkový… čerešňový… kakaovník a rožky

Suroviny:
1 kg polohrubej múky
7 PL kryštálového cukru
6,5 dl mlieka
štipka soli
2 vajíčka
10 dkg masla
1 7 dl fľašu sliviek
1 7 dl fľašu čerešní
džem
kakao
droždie
1/2 kg mäkkého tvarohu

ešte:1 vajíčko na potretie, cukor do kakaa,

Posýpka:
3 dl polohrubej múky
3 dl kryštálového cukru
olej

Postup:
Pripravíme si cesto, necháme hi vykysnúť 1 hodinu, potom ho rozdelíme na 4 časti.Z dvoch častí vyvaľkáme obdlžník a uložíme na vymastený pekáč, rozotrieme tvaroh, uložíme naň rozpolené slivky a vykôstkované čerešne a posypeme posýpkou, ktorú urobíme zmiešaním hore uvedených surovín.Oleja toľko, koľko suroviny prijmu, aby sa posýpka nelepila.
Tretie cesto vyvaľkáme na závin, potrieme olejom a posypeme kakom zmiešaným s cukrom a citrónovou šťavou.

Stočíme do závina, potrieme vajíčkom a necháme ešte vykysnúť.Zvyšné 4 – té cesto rozdelíme na polovičku a obe vyvaľkáme do kruhu. Rozdelíme na 8 trojuholníčkov, ktoré naplníme džemom, stočíme do rožtekov, potrieme vajíčkom a všetko upečieme.

Slivkový, čerešňový a kakaovník 20 minút pri 180°C a rožky 12 minút.
Ja som ešte piekla aj tvarohový a jabĺkový, ale tie boli z iného cesta.