Poctivá tvarohová-jablková žemľovka naších mamičiek. 20 ročný recept je chutný aj teraz

18 rožkov
1 liter mlieka
1 dl olej
5 žĺtkov
30 dkg tvarohu
5 PL cukru
1 liter strúhaných jabĺk
2 vanilky
2 ČL škorice

Sneh:
6 bielkov
3 PL cukru vrchovaté

Postup:
Rožky nakrájame na kolieska.Žĺtky, cukor, vanilku, mlieko a olej zmiešame, rozdelíme na polovicu a namáčame v ňom polovicu pokrájaných rožkov.

Pekáčik si vymastíme, posypeme strúhankou a rožky uložíme. Na ne uložíme postrúhané jabĺka, posypeme cukrom a vanilkou a dáme tvaroh. Posypeme ho škoricou a vanilkou a dáme druhú polovicu rožkov.Dáme zapiecť na 30 minút pri 180°C. Vyberieme a natrieme snehom, ktorý sme vyšľahali s cukrom.


Dáme zapiecť na 10 minút.

Back To Top