Do bravčového karé zabalím horčicu slaninu a plnku. Toto je tá najšťavňatejšia roláda pod slnkom

 

Suroviny:
4 plátky kare
4 PL dionskej horčice
2 kapie
2 kyslé uhorky
20 dkg anglickej slaniny
25 dkg mletého pliecka
1 dl smotany na varenie
2 strúčiky cesnaku
2 čajové lyžičky majoránky a oregána
2 cibule
3 PL masti
2 plátky masla
2 ČL solamylu
5 dl vývaru na podliatie
soľ a korenie

Postup:
Plátky kare naklepeme v mikrotenovom sáčku na tenko. Mleté pliecko osolíme, okoreníme, pridáme majoránku a oregáno a vymiešame spolu so smotanou. Necháme 2 hodiny v chladničke.


Naklepané plátky kare osolíme a okoreníme z oboch strán a z jednej strany potrieme horčicou. Poukladáme plátky slaniny. Ja som dala na každý kúsok kare 2 plátky slaniny. Keď nám slanina ostala,porežeme ju na kocky, rovnako tak kapiu aj uhorky.

Všetko pridáme k mletému mäsu. Prepracujeme a rozložíme na slaninu a utvoríme závitky.Zaviažeme niťou a prudko opečieme zo všetkých strán.Potom závitky vyberieme a vo výpeku opečieme cibuľu, ktorú sme nakrájali na kocky.. Vrátime tam závitky , podlejeme vývarom a dusíme do mäkka.


Do šťavy pridáme solamyl ,rozmiešaný v studenej vode a necháme povariť. Pridáme kúsok masla.


Podávame so zemiakovou kašou.
Ja som robila z dvojitej dávky…

Back To Top