Suroviny:
1 kg kuracie prsia
150 ml kyslá smotana
2 vajíčka
4 strúčiky cesnaku
1 ČL mletej červenej pariky
soľ. korenie
hladká múka na obaľovanie
olej na pečenie
15 dkg syra na posypanie rezňov
Suroviny na zemiakovú prílohu:
1 kg zemiakov
1 väčšia cibuľa
5 dkg masla
10 dkg údený syr
150 ml kyslej smotany
1 PL strúhanky
soľ, vegeta
Postup:
V miske si pripravíme marinádu. Vajíčka vyšľaháme so smotanou, cesnakom, soľou, paprikou a korením.
Kuracie prsia nakrájame na plátky, namočíme do marinády a necháme odležať celú noc.Potom ich obalíme v múke a vysmažíme na oleji. Posypeme ich polovicou strúhaného syra.



Zemiaky očistíme a nastruháme na hrubom strúhadle.Dochutíme ich soľou a vegetou.Cibuľu nakrájame na plátky a zmiešame so zemiakmi, 1/2 syra a nastruhaným maslom. Takto pripravenú zmes navrstvíme do pekáča, vymasteného olejom,polejeme smotanou, posypeme strúhankou a pečieme v rúre pri 180°C do zlata asi 50 minút.
10 minút pred ukončením posypeme druhou polovicou syra a môžeme podávať.


