Domáca zmrzlina iba z dvoch vecí + 6 príchutí. Zmrzku si už nekupujeme ale vyrábame

Teplejšie dni pribúdajú a spolu s nimi narastá aj naša chuť na dobrú zmrzlinu. Predstavte si dokonalú chuť vanilkovej zmrzliny s obľúbenou polevou. Pravda, kvalitná domáca zmrzlina je dobrá v každom ročnom období a za každého počasia. Celá otázka však spočíva v tom, ako si vyrobiť zmrzlinu bez zmrzlinovača.

S nasledujúcim receptom sa naučíte vyrábať prvotriednu zmrzlinu iba z dvoch prírodných ingrediencií a nezaberiem vám to viac než 20 minút.

домашнее мороженое рецепт

Pri pravidelnom miešaní nebudete potrebovať žiadne zahusťovadlá ani dlhé zmrazovanie. Stačí si raz vyšľahať a skombinovať dve ingrediencie: smotanu a kondenzované mlieko. Používajte iba smotanu s obsahom tuku 35% a viac: iba tieto sú vhodné na dosiahnutie požadovanej konzistencie. O používaní mlieka sa nedá ani hovoriť. Čím viac prírodných produktov použijete, tým bude vaša zmrzlina chutnejšia.

Čo sa týka kondenzovaného mlieka. Môžete použiť to z obchodu alebo si ho vyrobíte v pohodlí domova. Na prípravu kondenzovaného mlieka budete potrebovať 1 liter mlieka a 150 g cukru. Mlieko varte s cukrom na miernom ohni, až kým nezhustne. Počas toho sa stane, že sa z neho istá časť bude vyparovať.

Budete potrebovať

  • 450 g smotany
  • 400 ml kondenzovaného mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

домашнее мороженое рецепт

Postup

  1. Pred použitím si smotanu a kondenzované mlieko ochlaďte v chladničke. Smotanu šľahajte samostatne pomocou mixéra, až kým sa na nej nevytvoria vrcholčeky (približne po troch minútach pri vysokej rýchlosti).
  2. Potom do smotany pridajte ochladené kondenzované mlieko a znova rýchlo šľahajte, kým sa nevytvoria stabilné vrcholčeky, približne ďalšie 3 minúty.
  3. Následne pridajte vanilkový extrakt. Nech už si vyberiete akúkoľvek chuť, nikdy nevynechajte kvapku extraktu. Prečo? To vysvetlíme nižšie. S čím podávať zmrzlinu a aké chute si môžete vytvoriť doma?

мастер-класс по приготовлению мороженогоSmotana by mala byť hustá, aby získala požadovanú konzistenciu. Kondenzované mlieko prispieva ku karamelizácii, zatiaľ čo vanilkový extrakt v dôsledku obsahu alkoholu nedovolí zmrzline až príliš zmrznúť v mrazničke. Preto sú všetky tieto ingrediencie ideálne na výrobu zmrzliny aj bez špeciálneho stroja.

 

Domáca zmrzlina s príchuťou jahodového cheesecakeu

мороженое со вкусом клубники

Zvýšil sa vám cheesecake prípadne iný tvarohový koláč? To je skvelé! Pridajte ho do zmrzliny, aby ste si vytvorili perfektnú textúru. Porozlamujte si koláč na menšie či väčšie kúsky a zmiešajte ich so zmrzlinou v pomere 1: 2. Pridajte niekoľko polievkových lyžíc jahodového džemu alebo nadrobno nakrájaných jahôd, potom ich jemne premiešajte a vložte na chvíľu do mrazničky.

 

Domáca zmrzlina s medovou príchuťou

Ešte jednoduchšie a chutnejšie: počas prípravy použite niekoľko polievkových lyžíc vychladeného medu. Ten dodá dezertu osobitnú chuť a arómu. Mimochodom, medom môžete ľahko nahradiť cukor pri príprave domáceho kondenzovaného mlieka. Na tieto účely môžete tiež použiť agávový nektár alebo javorový sirup.

 

Domáca zmrzlina so sušienkami

https://www.instagram.com/p/B_mlAiXnzbr/

Konzistencia produktu je do značnej miery zodpovedná za chuť: mäkké sa kombinuje s tvrdým, chrumkavosť s ťahavosťou a naopak. V prípade, že sa rozhodnete pre tento druh zmrzliny, stačí, ak si zmiešate dve tretiny pohára nadrvených sušienok so zmrzlinou. S Oreom je najlepšia!

 

Domáca zmrzlina s koláčom

V skutočnosti to nebude klasická zmrzlina. V Amerike je bežné skombinovať koláče z piškótového cesta a zmrzlinu. 1-2 kúsky koláča spojte so zmrzlinou a získate výdatný, hustý dezert s bohatou chuťou.

 

Ovocná zmrzlina

https://www.instagram.com/p/B_h3eOrn58y/

Umyté a očistené ovocie roztlačte na kašu, približne 80 – 100 g. Vhodné je akékoľvek dostatočne mäkké, sladké a aromatické ovocie (kivi, mango, broskyňa). Následne ovocný základ zmiešajte s požadovaným množstvom zmrzliny. Hotovo!

Domácu zmrzlinu uchovávajte v mrazničke maximálne 6 týždňov, no môžete ju skonzumovať aj ihneď po príprave. Používajte uzavreté nádoby a vychutnajte si svoju obľúbenú sladkosť kedykoľvek.

zdroj:sovkusom.ru

Back To Top