Veselá plnená bábovka. Vyklopiť ju nie je problém a potrebujete len základné suroviny

Na dnešný deň ku kávičke, alebo pre deti…

Recept:

6 vajec
6 PL práškového cukru
6 PL teplej vody
1 dl olej
6 PL polohrubej múky
1 prášok do oečiva
Krém:
10 dkg čokolády
0,5 dl mlieko
2 vaječné žĺtky
20 dkg masla
lekvár na potieranie cesta

Postup:


Žĺtky vymiešame s cukrom do peny.Za miešania prilievame vodu.Potom pridáme olej, múku s práškom do pečiva.

Nakoniec pridáme sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou Pečieme pri 180°asi 25 minút. Vychladnutú bábovku si označíme práškovým cukrom, aby sme ju dali na správne miesto, potom ju rozrežeme na tri časti.
Na spodnú časť natrieme časť krému,, na prostrednú lekvár, bábovku zložíme a celú ju natrieme zvyšným krémom a posypeme cukrárskym zdobením.


Krém:
Čokoládu rozpustíme v mlieku vo vodnom kúpeli, vmiešame žĺtka a čokoládovú hmotu prevaríme.Necháme vychladnúť. Maslo nakrájame a vyšľaháme,pridáme čokoládovú hmotu a došľaháme.

ako si upiecť bábovku? Ako si urobiť bábovku?

Back To Top