Veľkonočná plnka z vareného mäsa. Zmizne skôr, ako hlavný chod. Všetky veci má každý doma a nemusíte nič kupovať

Túto Veľkonočnú plnku robíme doma už dlhé roky. Patrí medzi najlepšie a každý si pýta recept. Preto sme sa rozhodli oň s vami podeliť.

Recept:
60 dkg bravčového pliecka
15 vajec
1 väčšiu cibuľu
3 stručiky cesnaku
2 dl masti
2 žemle
2 hrste strúhanky
soľ, korenie
ďalej budeme potrebovať alobal, masť na potieranie a strúhanku na posypanie


Postup:


Mäso si rozrežeme asi na 5-6kúskov a dáme variť do osolenej vody na 45 minút.Necháme ho vo vode vychladnúť.Potom ho zomelieme, pridáme vajíčka, soľ, korenie a premiešame.
Cibuľu narežeme na kocky a v masti ju opražíme do červena.


Použijeme len masť, ktorú necháme vychladnúť a primiešame k mäsu.Staršie žemle, namočíme do studenej vody, vyžmýkame a pridáme k mäsu, cesnak pretlačíme a tiež primiešame k mäsu.

 


Teraz všetko dôkladne vymiešame a necháme trochu postáť, aby sa chute premiešali.Potom si do nádoby, v ktorej budeme plnku piecť, nemusí byť okrúhla, dáme alobal, vymastíme ho a vysypeme strúhankou a vysypeme zmes.

Pečieme pri 180°asi 30 minút, potom teplotu znížime na 150°a dopečieme asi 15 minút.Vyberieme, necháme vychladnúť a vyberieme z nádoby, v ktorej sme piekli.

Za recept ďakujeme pani Milke 🙂

Back To Top