Každý, kto nemá rád cibuľu, to jednoducho neskúšal konzumovať v náleve. Na prípravu niekoľkých skiel budete potrebovať minimum ingrediencií a celý proces vám zaberie len pár minút.
Preto vám dnes prezradíme, ako rýchlo sa dá pripraviť nakladaná cibuľa v octe. Takáto voňavá cibuľa so sladko-kyslou chuťou je vhodná do šalátov, ale aj ako príloha k mäsu. Navyše, ak ju potom vložíte do chladničky, vydrží tam viac ako 4 týždne.
Ingrediencie
- 500 g červenej cibule
- 250 ml vínneho octu
- 140 g cukru
Postup
Najskôr si očistite cibuľu. Pokojne môžete zvoliť aj bielu cibuľu, pretože výslednú chuť to neovplyvní. S červenou cibuľou to ale vyzerá oveľa chutnejšie.
Nakrájajte cibuľu na polovičné krúžky a vložte ju do skiel.
Ocot si nalejte do samostatného hrnca, pridajte k nemu cukor a postavte ho na oheň. Môžete pridať klinček, pár kusov korenia alebo bobkový list. Avšak aj bez týchto korenín bude marináda vynikajúca.
Uvarenú marinádu nalejte na cibuľu.
Nechajte nádobu vychladnúť na izbovú teplotu a následne ju vložte do chladničky. Hotovo!
Nakladanie cibule týmto spôsobom je jednoduché, a možno aj tí členovia rodiny, ktorí nie sú fanúšikmi tejto zeleniny, si ju nakoniec obľúbia.
Výsledkom je voňavá, mierne sladká a veľmi chrumkavá cibuľa. Hodí sa nielen pri grilovaní mäsa a rýb, ale svoje miesto si určite nájde aj v šalátoch, či na obyčajnom chlebe. Tak či onak, je to vynikajúce.