Marinovaná cibuľa s octom: Jednoduchý recept, ktorý zmení váš pohľad na túto zeleninu

Každý, kto nemá rád cibuľu, to jednoducho neskúšal konzumovať v náleve. Na prípravu niekoľkých skiel budete potrebovať minimum ingrediencií a celý proces vám zaberie len pár minút.

Preto vám dnes prezradíme, ako rýchlo sa dá pripraviť nakladaná cibuľa v octe. Takáto voňavá cibuľa so sladko-kyslou chuťou je vhodná do šalátov, ale aj ako príloha k mäsu. Navyše, ak ju potom vložíte do chladničky, vydrží tam viac ako 4 týždne.

 

Ingrediencie

  • 500 g červenej cibule
  • 250 ml vínneho octu
  • 140 g cukru

 

Postup

Najskôr si očistite cibuľu. Pokojne môžete zvoliť aj bielu cibuľu, pretože výslednú chuť to neovplyvní. S červenou cibuľou to ale vyzerá oveľa chutnejšie.

 

Nakrájajte cibuľu na polovičné krúžky a vložte ju do skiel.

как замариновать лук в уксусе

Ocot si nalejte do samostatného hrnca, pridajte k nemu cukor a postavte ho na oheň. Môžete pridať klinček, pár kusov korenia alebo bobkový list. Avšak aj bez týchto korenín bude marináda vynikajúca.

как замариновать лук в уксусе

Uvarenú marinádu nalejte na cibuľu.

как замариновать лук в уксусе

Nechajte nádobu vychladnúť na izbovú teplotu a následne ju vložte do chladničky. Hotovo!

как замариновать лук в уксусе

Nakladanie cibule týmto spôsobom je jednoduché, a možno aj tí členovia rodiny, ktorí nie sú fanúšikmi tejto zeleniny, si ju nakoniec obľúbia.

как замариновать лук в уксусе

Výsledkom je voňavá, mierne sladká a veľmi chrumkavá cibuľa. Hodí sa nielen pri grilovaní mäsa a rýb, ale svoje miesto si určite nájde aj v šalátoch, či na obyčajnom chlebe. Tak či onak, je to vynikajúce.

Back To Top