Najlepšie prostriedky ochrany vášho automobilu

Napriek tomu, že sa dnes dá kúpa automobilu riešiť aj formou operatívneho lízingu alebo pôžičky, vždy je to pre rodinný rozpočet alebo vašu peňaženku obrovská záťaž. Prísť preto o pohodlie a komfort, ktoré vám tento dokonalý a silný stroj poskytuje, nie je pre nikoho príjemné. Vďaka dobrému zabezpečeniu auta ale môžete na tieto problémy a starosti zabudnúť.

Typov zabezpečenia je viac

Jedným z najlepších spôsobov, ako sa chrániť pred zlodejmi, je použitie mechanickej ochrany proti krádeži automobilu, pretože vám môže poskytnúť dodatočnú ochranu, a čo je dôležitejšie, pokoj, pretože viete, že auto bude v bezpečí.

Výber zariadenia proti krádeži však nie je jednoduchý, pretože trh je zaplavený množstvom možností, z ktorých každá sa ponúka ako tá najlepšia. Dobrým spôsobom, ako zvoliť správne zariadenie, je porozumieť tomu, čo presne ponúka a ako môže vaše auto chrániť.

Ďalším aspektom, ktorý treba zvážiť, je, či je toto zariadenie ideálne pre váš model a značku auta. Zvyčajne sú zariadenia proti krádeži vozidiel rozdelené do niekoľkých kategórií. V rámci každej možnosti je však k dispozícii veľa noviniek, preto sa pozrieme na tie najdôležitejšie z nich, aby sme vám pomohli zvýšiť bezpečnosť vášho vozidla na maximum.

Zablokujte volant

Klasické alebo viac športové volanty sa radia k najdôležitejšej výbave každého vozidla, vďaka ktorej sa vždy určuje správny smer vašej cesty. Len s ich najlepšími vlastnosťami a dokonalým dizajnom sa budete na ceste cítiť sebaisto.

Pokiaľ ale chcete mať svoje auto bez vášho dozoru neustále v bezpečí, je dobré si komfort služieb, ktoré volant autu poskytuje, zablokovať.

Zámok riadenia (volantu) je jednou z najpopulárnejších možností používaných majiteľmi, pretože sa ľahko inštaluje a je pomerne efektívny. Ako už názov napovedá, toto zariadenie je umiestnené na volante, aby ho úplne zablokovalo. Až do jeho odblokovania nikto s vozidlom nepohne.

Pretože ide o veľké zariadenie, jeho dĺžka neumožňuje zlodejovi otočiť volantom, takže je ťažké uviesť auto do pohybu.

Vyskúšajte imobilizér

Niečo viac technicky dokonalé a prepracované, s čím budete mať, v súvislosti s bezpečnosťou auta, najmenšie starosti. Zablokovať volant bola skvelá voľba, ale istejšie sa budete určite cítiť, ak zvýšite ochranu vozidla aj špičkovým imobilizérom.

Imobilizér je v skutočnosti druh blokovacieho zariadenia, ktoré môže brániť motoru pri naštartovaní a fungovaní auta po odcudzení. Spravidla je zabudovaný do kľúča od auta a vďaka špeciálnemu softvéru je schopný obmedziť všetky druhy prístupu k riadiacej jednotke motora.

Nezabudnite na brzdy

 

Bezpečnosť jazdy a dobré jazdné vlastnosti vozidla závisia nielen od šoféra, ale aj od stavu dôležitých súčiastok vozidla. K jednej z nich patria aj špeciálne brzdové kotúče, ktoré majú na prvý pohľad  jednoduchú konštrukciu, no vytvorenie týchto súčastí brzdovej sústavy si však v skutočnosti vyžaduje obrovské úsilie technikov a technológov.

Pokiaľ ale chcete auto počas vašej neprítomnosti ochrániť pred krádežou, mali by ste zablokovať aj brzdný systém. Zariadenie je vyrobené väčšinou z pevnej kalenej ocele, má nastaviteľnú dĺžku na inštaláciu pedálov brzdy/volantu a ľahko sa aplikuje.

Alarmov a bezpečnostných prvkov vozidiel je samozrejme viac, pretože čím komplikovanejší bude systém zabezpečenia auta, tým bude mať potenciálny páchateľ s odcudzením auta viac práce. Tak si niektoré z nich vyberte a vaše starosti budú vyriešené.

Photo by Alin Olariu from Pexels

Back To Top