Rozlietajú sa zo stola okamžite! Tieto palacinky bez múky pripravovala ešte moja babička. Zistite, že sa jednoducho roztopia vo vašich ústach!

 

Zdá sa, že nikoho neprekvapíte palacinkami s tvarohom.  Ale pozor! Ak ich nepečiete podľa tradičnej receptúry, môžete pritiahnuť každého, dokonca aj tých, ktorí sa snažia schudnúť. Nikoho nenechajú bez príjemného prekvapenia!

Palacinky sú veľmi jemné a doslova sa topia v ústach, a to všetko, preto, že obsahujú  mlieko a škrob. Vyskúšajte ich!

Zložky:

5 vajec 

Mlieko 0,5 l.

Škrob 5-6 p. l.

Slnečnicový olej 1 lyžica

Tvaroh 300 g

Cukor podľa chuti

Kyslá smotana podľa chuti

Maslo podľa chuti

 

Príprava:

Rozšľahajte 5 vajec s cukrom.

Potom pridajte k ním škrob a stále miešajte. Hrudky by nemali byť.

Rozmiešajte a pridajte mlieko a slnečnicový olej. Nechajte stáť 15 minút. Cesto bude tekuté.

Panvicu natrite slnečnicovým olejom alebo masťou. Palacinky pečte iba na jednej strane!

Pripravte si náplň. Tvaroh rozmiešajte s cukrom a 1 vajcom. Mak a hrozienka pridajte podľa chuti.

Tvarohovú náplň položte na hotové palacinky. Zabaľte, ako chcete.

Palacinky vložte do hrnca alebo pekáča. Vrstvy by mali byť natreté kyslou smotanou a roztopeným maslom.

Vložte misku do rúry predhriatej na 180 stupňov na 10-15 minút.

Z cesta vyjde asi 25 tenkých palaciniek, preto pred tým keď začnete piecť, pozvite príbuzných na návštevu. Budú radi a určite ocenia chuť neprekonateľných palaciniek, zároveň vás zachránia od prejedania. Stále ich chcem jesť a jesť!

zdroj: takprosto.cc

Back To Top