Zdá sa, že nikoho neprekvapíte palacinkami s tvarohom. Ale pozor! Ak ich nepečiete podľa tradičnej receptúry, môžete pritiahnuť každého, dokonca aj tých, ktorí sa snažia schudnúť. Nikoho nenechajú bez príjemného prekvapenia!
Palacinky sú veľmi jemné a doslova sa topia v ústach, a to všetko, preto, že obsahujú mlieko a škrob. Vyskúšajte ich!
Zložky:
5 vajec
Mlieko 0,5 l.
Škrob 5-6 p. l.
Slnečnicový olej 1 lyžica
Tvaroh 300 g
Cukor podľa chuti
Kyslá smotana podľa chuti
Maslo podľa chuti
Príprava:
Rozšľahajte 5 vajec s cukrom.
Potom pridajte k ním škrob a stále miešajte. Hrudky by nemali byť.
Rozmiešajte a pridajte mlieko a slnečnicový olej. Nechajte stáť 15 minút. Cesto bude tekuté.
Panvicu natrite slnečnicovým olejom alebo masťou. Palacinky pečte iba na jednej strane!
Pripravte si náplň. Tvaroh rozmiešajte s cukrom a 1 vajcom. Mak a hrozienka pridajte podľa chuti.
Tvarohovú náplň položte na hotové palacinky. Zabaľte, ako chcete.
Palacinky vložte do hrnca alebo pekáča. Vrstvy by mali byť natreté kyslou smotanou a roztopeným maslom.
Vložte misku do rúry predhriatej na 180 stupňov na 10-15 minút.
Z cesta vyjde asi 25 tenkých palaciniek, preto pred tým keď začnete piecť, pozvite príbuzných na návštevu. Budú radi a určite ocenia chuť neprekonateľných palaciniek, zároveň vás zachránia od prejedania. Stále ich chcem jesť a jesť!
zdroj: takprosto.cc