Tento taliansky dezert je nielen vzhľadovo pekný, ale aj neuveriteľne chutný. Jeden pohár môže byť dosť aj pre jedného človeka! Pripravte si chutnú panna cottu podľa nasledujúceho receptu.
Ingrediencie
- 600 g čerešní bez kôstok (čerstvé alebo rozmrazené)
- 400 g cukru
- 40 ml vody
- 75 g želatíny
- 100 ml horúcej vody
- 900 ml mlieka 2,5%
- 400 ml kyslej smotany
- jablká
- čerešne a mäta na dekoráciu.
Postup
- V mixéri rozmixujte čerešne s 200 g cukru a 40 ml vody až kým nezískate jemnú konzistenciu. Penu zhora odstráňte lyžičkou. Želatínu namočte podľa návodu na obale, zohrejte ju a nalejte do čerešňovej zmesi.
- Poháre, v ktorých budete servírovať dezert si položte na dosku s utierkou tak, aby sa nakláňali do jednej strany (môžete si pomôcť nakrájanými jablkami, ktoré podložíte pod každý pohár), naplňte ich čerešňovou zmesou, vložte do chladničky, a počkajte kým stuhne.
- Medzitým si zmiešajte mlieko s kyslou smotanou a 200 gramami cukru, zohrejte ich na ohni, aby sa všetky zložky rozpustili a zjednotili. Želatínu pripravenú podľa návodu vmiešajte do zmesi.
- Mliečnu zmes nalejte do pohárov a vložte do chladničky, kým nestuhne.
- Ak si chcete urobiť krajšie vrstvy, nastavte si poháre do rôznych uhlov, aby ste mohli do nich postupne nalievať čerešňovú vrstvu, a keď stvrdne v chladničke, pridáte mliečnu. Budete to striedať toľko, koľko budete chcieť.
- Pripravenú pana cottu dozdobte čerešňou a lístkami mäty.
Vyskúšajte to aj vy!
zdroj: Правильная Еда