Ako zapekať slaninu v rúre
Zapekanie slaniny v rúre je podľa môjho názoru najúčinnejším a tradičným spôsobom ako zapiecť slaninu. Platničky na peci sú tak uvoľnené na prípadnú ďalšiu prípravu raňajok a zároveň môžete pokojne sledovať proces zapekania. Vyzerá to tak chutne, že to priťahuje k sebe nemálo ľudí, ktorí sa chcú naraňajkovať.
Čítajte ďalej a dozviete sa, ako pripraviť dokonalú slaninu v rúre.
PS: V komentároch mnohí odporúčajú zapekať pri nižšej teplote. Zvyčajne pečiem pri teplote 200 ° C a nikdy som slaninu nespálil, nedošlo ani k dymu ani k ohňu :). Ale ak zabudnete na papier na pečenie, môže sa to stať. Vy lepšie poznáte vlastností vašej rúry, takže si sami vyberte teplotu.
Krok 1: Čo potrebujete
- plech na pečenie
- papier na pečenie
- slanina (môže sa použiť, nedávno reklamovaná slanina Miratorg)
- rúra zahriata na 200 ° C
To je všetko! Nič jednoduchšie!
Krok 2: Ukladanie slaniny
Položte papier na pečenie. Rozložte kúsky slaniny na vrch tak, aby sa neprekrývali. Ak sú prekrývané, potom nie sú tak dobre upečené.
Krok 3: Pečenie!
Pečieme 15 – 20 minút pri teplote 200 ° C, alebo kým slanina nebude tak chrumkavá, ako sa vám páči! Slaninu netreba obracať.
Ak pripravujete niekoľko podnosov slaniny, môžete si medzitým pripraviť ďalší plech.
Prvá fotografia bola urobená v 8. minúte prípravy – druhá po dokončení v 16. minúte.
Krok 4: Podávanie
Hneď ako sa slanina opečie, zbavíme sa prebytočného tuku rozložením slaniny na papierovú utierku.
Blahoželáme! Vaša domácnosť bude s takými neobvyklými raňajkami veľmi spokojná. A potrebovali ste minimum úsilia a času.
Teraz musíte nájsť niekoho, kto umyje riad :-D.