Svojej dcére som podľa tohto návodu UŠILA svadobný závoj. Ušetrila som 150 eur a bol prekrásny

 

Potom, čo som chodila po svadobných salónoch a butikoch, som dospela k záveru, že som nebola pripravená si kúpiť druhý závoj, najmä na dámsku rozlúčku so slobodou.

Zdalo sa mi, že 150 eur je príliš drahé pre závoj na rozlúčku. Z pochopiteľných dôvodov som nechcela používať svoj skutočný svadobný závoj. Tak som ho dokázala urobiť vlastnými rukami a to iba za pár eur. Trvalo mi to asi pol hodiny.

Skvelá vec je, že závoj sa dá urobiť v akomkoľvek štýle a akejkoľvek dĺžky pomocou týchto jednoduchých krokov.

Krok 1: Materiály

Materiály, ktoré budete potrebovať:

  • Tyl alebo šifón (možno oboje!). Cena závisí od toho, aký dlhý a koľko vrstiev chcete mať na závoji. Dĺžka môže byť od  50 cm a niekedy aj 3 metre, výber je na vás.

Zvyčajne sa odporúča zvoliť dĺžku závoja od vrchu hlavy po končeky prstov. Zmerala som túto vzdialenosť a vyšlo  106 cm. Plánovala som šiť dvojvrstvový závoj, takže toto číslo som musela zdvojnásobiť, potrebovala som 212 cm.

  • Sponu na upevnenie závoja

Okrem toho:

  • Stuha alebo páska na lemovanie (množstvo závisí od konečnej dĺžky závoja)
  • Šperky na závoji

Etapa 2: Výroba 

 

Naozaj sa mi páčil závoj, ktorý som videla v jednom zo salónov, mal kosoštvorcový tvar. Snažila som sa urobiť niečo podobné. Orezanie látky diagonálne zanechalo pocit ľahkosti, ktorý sa mi naozaj páčil. Ale najjednoduchšie je zvoliť si rovný strih.

Tyl som zložila na polovicu a kriedou nakreslila na podlahe obrys.

Potom som odrezala látku pozdĺž línie kriedy! 

Etapa 3 Ohraničenie

Existuje mnoho spôsobov ako spracovať okraj vášho závoja.

Najjednoduchšie bolo pre mňa použitie funkcie na šijacom stroji. Trvalo mi to asi 10 minút.

Ak použíjete pásku, je lepšie ju prišiť pozdĺž okraja od 1,5 do 2,5 cm. Samozrejme to môžete urobiť ručne. Bude to však trvať oveľa dlhšie.

Skvelá vec na tom je, že keď šijete závoj svojimi vlastnými rukami, potom si môžete slobodne vybrať štýl, môžete kombinovať rôzne farby, dať neobvyklý tvar a voľne prejaviť fantáziu.

Etapa4. Montáž

Teraz máme nariasiť závoj a pripevniť sponu. Nie je potrebné to robiť na šijacom stroji, môže sa to robiť ručne.

Ďalej musíte prišiť sponu.

Ako ďalšie dekorácie môžete( tak ako ja) pridať kamienky alebo umelé motýle. Môžete  ich pripevniť lepidlom alebo prišiť.

Etapa 5: Vyskúšajte závoj

 

Teraz ho môžete vyskúšať, krútiť sa a fotografovať! Všetkým sa môj nápad so závojom veľmi páčil a mnohí sa ma pýtali, ako som to spravila. S výsledkom som veľmi spokojná. Boli iba pozitívne vyjadrenia. Bolo by zaujímavé aký je na to váš názor.

zdroj: .pinterest.com/

Back To Top