Super recept na palacinky, ktoré sa vám nikdy nepripália. PRIDAJTE DO NICH TOTO a budú ako z reštaurácie

Keď sa palacinky lepia na panvicu, je to veľmi zlé! A aj v prípade, že sa to nestáva často, ani tá najskúsenejšia gazdinka  pred nimi neutečie. Je to kvôli zhonu, rutine či iným každodenným starostiam. Z tohto dôvodu vám ponúkame niekoľko praktických rád, ktoré by ste mali aplikovať do prípravy akýchkoľvek palaciniek.

Ako teda pripraviť palacinky, ktoré sa nelepia na panvicu?

Cesta úspechu vedie ku kúpe špeciálnej panvice na palacinky. Je dokonale rovná, má nepriľnavý povrch a nízke okraje, čo je samo o sebe kľúčom k tenkým a rovnomerným veľkostiam palaciniek. Dá sa to však aj v prípade, že si ju nemôžete dovoliť.

https://www.instagram.com/p/B7xoQ7QHUqm/

Ako viete, palacinkám sa nepáči veľké množstvo oleja, preto obvyklé zahriatie na vysoké teploty nemusí pomôcť: prvá palacinka bude hrboľatá. Nebojte sa, po prvom pokuse, urobte druhý, výsledok by mal byť prijateľný. Ak nie, zohrejte si panvicu a postupujte podľa nasledujúcich krokov.

Nasypte si do rozohriatej panvice niekoľko polievkových lyžíc soli, rozmiestnite ju po celej ploche a nechajte ju poriadne rozpáliť. Počkajte pár minút, potom soľ vysypte, opláchnite panvicu vodou a skúste to znova. Predtým panvicu zľahka potrite olejom alebo kúskom bravčovej masti. Teraz sa vám palacinky určite podaria!

Pokiaľ ide o jemnosť palaciniek: mnohá oceňujú takmer priehľadné, ktoré sa nerozbijú po prvom dotyku. Našou tajnou zložkou je škrob. Zmiešajte ho s múkou – palacinky budú tenké. A teraz prejdime na recept.

 

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 4 pl cukru
  • 4 pl oleja
  • 1 balík vanilkového cukru
  • Štipka soli
  • 500 ml mlieka
  • 250 ml vriacej vody
  • 2 pl škrobu
  • 320 g hladkej múky

Postup

Najskôr si vyšľahajte vajcia s cukrom, soľou a vanilkovým cukrom, kým nezískate hladkú zmes. Potom pridajte mlieko, rastlinný olej a dobre premiešajte. Prilejte vriacu vodu, pridajte škrob a postupne pridajte múku za stáleho miešania. Palacinkové cesto je hotové, nastal čas vyskúšať novú panvicu.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Kája Brabcová (@medickakaja),

 

Potrite ju zľahka silikónovým štetcom s rastlinným olejom a začnite s prípravou. Nemusíte sa modliť, všetko dopadne na jednotku. Nalejte cesto a krúživým pohybom ho nechajte rozmiestniť po celej panvici. Bude to vyžadovať nejaké zručnosti, no naučíte sa to už po dvoch alebo troch kúskoch.

 

Z určeného počtu ingrediencií by ste mali získať približne 40 palaciniek. Hotové palacinky môžete poliať medom, javorovým sirupom alebo kyslou smotanou. Nič nepokazíte ani sladkým či slaným tvarohom. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zabudnite na nočnú moru, že palacinky sa trhajú a pripaľujú, teraz je to úplne vylúčené. Len pre prípad, chceme vám pripomenúť, že palacinky sú chutné, ale vysoko kalorické jedlo, najmä v kombinácii s kondenzovaným mliekom a kyslou smotanou. Jedným slovom, určitá miera nikomu nezaškodí.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa K R I S T Ý N A P R Ů Š O V Á (@majfuud),

zdroj: takprosto.cc

Back To Top