POTREBNÉ PRÍSADY:
2 hrnčeky polohrubej múky
1hrnček kryštálového cukru
1,5 hrnčeka mlieka
1dl oleja
1 vajíčko
Zlatý klas
1 prášok do pečiva
vanilínový cukor
ľubovoľné ovocie
POSTUP PRÍPRAVY
Naj bublaninka vhodná hlavne na letné mesiace, keď sa obávame aby nám niečo “neskyslo”. Tento recept som našla medzi starými receptami pred niekoľkými rokmi. Mám ho od ockovej asi 82 ročnej tety. Tentokrát bublaninka vyrástla až na 4,5 centimetra.
V jednej mise zmiešame všetko “čo sa sype” , v druhej všetko čo sa leje + vajíčko. Potom zmiešame obsah oboch mís a vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech.
Na cesto poukladáme ovocie – použila som marhule a černice- a pečieme pri teplote 180-200°C až kým nebude koláčik takto pekne ružovučký. Pokrájame a môžeme sa pustiť chutnať. Dobrú chuť!
zdroj:mimibazar.sk