Pripravte si tento vynikajúci perníčkový sirup! Po pár minútach si môžete vychutnávať kávu s perníčkovou príchuťou!

Je to skvelý darček k Vianociam pre priaznivcov kávy! Avšak, ideálne je tiež ako prídavok do ovsenej kaše alebo k palacinkám počas zimných mesiacov.
Skladujte na chladnom tmavom mieste po dobu až 1 mesiaca a po otvorení uchovávajte v chladničke a spotrebujte do 2-3 týždňov – aj keď vám garantujeme, že toto lahodné potešenie zmizne hneď
ingrediencie:
(Na cca 0,5l sirupu)
  • 2,5 hrnčeka vody 
  • hrnček cukru (môže byť aj trstinový)
  • 1 lyžička kapsúl kardamónu
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 2 zvitky celej škorice
  • 1 lyžička klinčekov
  • 2 Hviezdičky badiánu
  • 0,5 lyžičky mletého zázvoru 
  • 5 guličiek nového korenia
  • 10 guličiek korenia

postup:

  1. Do kastrólika dáme vodu s cukrom a na miernom ohni miešame, kým sa cukor nerozpustí.
  2. Potom pridáme ostatné koreniny a varíme, kým nám nevznikne konzistencia sirupu (cca 12-15 minút).
  3. Potom sirup precedíme s pomocou jemného sitka do sklenenej fľaše a necháme vychladnúť.
  4. Skladujeme v chladničke a po kvapkách pridávame do nápojov a dezertov 🙂