Je to skvelý darček k Vianociam pre priaznivcov kávy! Avšak, ideálne je tiež ako prídavok do ovsenej kaše alebo k palacinkám počas zimných mesiacov.
Skladujte na chladnom tmavom mieste po dobu až 1 mesiaca a po otvorení uchovávajte v chladničke a spotrebujte do 2-3 týždňov – aj keď vám garantujeme, že toto lahodné potešenie zmizne hneď
ingrediencie:
(Na cca 0,5l sirupu)
- 2,5 hrnčeka vody
- hrnček cukru (môže byť aj trstinový)
- 1 lyžička kapsúl kardamónu
- 1 lyžička mletej škorice
- 2 zvitky celej škorice
- 1 lyžička klinčekov
- 2 Hviezdičky badiánu
- 0,5 lyžičky mletého zázvoru
- 5 guličiek nového korenia
- 10 guličiek korenia
postup:
- Do kastrólika dáme vodu s cukrom a na miernom ohni miešame, kým sa cukor nerozpustí.
- Potom pridáme ostatné koreniny a varíme, kým nám nevznikne konzistencia sirupu (cca 12-15 minút).
- Potom sirup precedíme s pomocou jemného sitka do sklenenej fľaše a necháme vychladnúť.
- Skladujeme v chladničke a po kvapkách pridávame do nápojov a dezertov 🙂