Vždy som z repy pripravovala iba šaláty, ale tento recept mi obrátil život hore nohami!

Až donedávna sa repa v našej domácnosti používala len na prípravu šalátov a polievok. No nasledujúci recept mi rozšíril moje kulinárske obzory!

Koláč s orechmi repou je nielen lahodný, ale aj pekný na pohľad. Vďaka vláčnej textúre a nezvyčajne žiarivej farbe vyzerá ako legendárna torta red velvet. Okrem toho, kombinácia orechov a škorice vo vás zanechá nezabudnuteľný gastronomický zážitok.

INGREDIENCIE

  • 3 varené repy strednej veľkosti
  • 3 vajcia
  • 150 ml kyslej smotany s nízkym obsahom tuku
  • 200 g cukru
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 75 g polohrubej múky
  • 200 g krupice
  • 150 g vlašských orechov
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička škorice
  • štipka mletých klinčekov
  • maslo na vymastenie formy

 

POSTUP

  1. Uvarenú (alebo upečenú) repu nastrúhajte na strúhadle s malými otvormi.
  2. Vlašské orechy vložte do vrecka a popučte ich valčekom. Ak nemáte valček najemno ich nasekajte nožom.

  1. Vyšľahajte si vajcia s cukrom, kým sa objavia vám v zmesi neobjavia bublinky, potom pridajte rastlinný olej a smotanu (môžete tiež použiť jogurt, ktorý svojou hustotou pripomína smotanu).
  2. Do tekutej hmoty nasypte múku, krupicu, prášok do pečiva, škoricu a štipku mletých klinčekov. Pridajte nastrúhanú repu a nakrájané vlašské orechy.
  3. Formu na pečenie vymastite maslom a posypte múkou. Nalejte cesto a pečte pri teplote 180 stupňov 40 – 50 minút. Kontrolu pripravenosti preverte pomocou špáradla.

  1. Nechajte koláč mierne vychladnúť a potom ho opatrne vyberte. Posypte práškovým cukrom a servírujte!

 

 

zdroj: takprosto.cc

Back To Top