Najlepší návod na lístkové cesto. Z obchodu ho nekupujem lebo je lepšie a zdravšie takto

Vždy som si kupovala lístkové cesto, pretože som nikdy nevedela, ako ho pripraviť, a nikdy som na to nemala dostatok času. Všetko sa zmenilo od chvíle, keď nás navštívila babička môjho manžela. Odhalila mi tajný spôsob, ako rýchlo a ľahko pripraviť lístkové cesto.

Odvtedy ho už pripravujem sama bez akýchkoľvek problémov. Nezaberie mi to viac, než 15 minút. Urobím si ho aj do zásoby: v prípade potreby ho zmrazím v mrazničke a ak dostanem chuť na lahodné pečivo, rozmrazím ho. Vrelo odporúčam!

 

Potrebujete

  • 500 g hladkej múky
  • 400 g masla
  • 1 vajce
  • ½ čl soli
  • 1 pl 5% octu
  • 250 ml vody

слоеное тесто классический рецепт

Postup

  1. Ingrediencie na výrobu lístkového cesta by mali byť studené. Preto si pred prípravou nájdite krátky čas na to, aby ste múku, vajcia a vodu uchovali v chladničke. Maslo by malo byť uložené na niekoľko hodín v mrazničke.
  2. Časť múky rozsypte na pracovnú dosku. Maslo si nastrúhajte na strúhadle. dbajte na to, aby strúhadlo a maslo boli pokryté múkou.

слоеное тесто в духовке

  1. Zvyšnú múku nasypte na vrch nastrúhaného masla a následne všetko premiešajte.

слоеное тесто завтрак

  1. V nádobe si zmiešajte vajce, soľ a ocot. Dobre premiešajte a prilejte vodu.

слоеное тесто выпечка

  1. Pripravenú vaječnú zmes vlejte do maslovo-múčnej kombinácii. Je lepšie, ak to budete robiť postupne, v menších porciách.
  2. Cesto by sa nemalo miesiť, jednoducho stačí, ak ho dáte dohromady. Cesto rozdeľte na potrebné časti, zabaľte ich do potravinovej fólie a vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny.

слоеное тесто и сыр

  1. V chladničke sa môže lístkové cesto skladovať 2 – 3 dni. Stačí ho zabaliť do fólie a položiť na strednú poličku.

как приготовить слоеное тесто

V mrazničke vydrží až 6 mesiacov. Po rozmrazení by sa malo spracovať do 24 hodín.

Chutné, rýchle a pohodlné – tieto slová dokonale opisujú pečivo z listového cesta. Sme presvedčení, že po vyskúšaní tohto receptu zabudnete na všetky lístkové cestá, ktoré ste doteraz kupovali v obchodoch.