Chutný domáci chren dodá každému mäsu výbornú chuť, ale šunku bez nej si nevieme ani predstaviť.
Prísady:
- koreň chrenu zo záhrady alebo z trhu
- soľ
- voda
- ocot
- cukor
- strúhadlo
- a veľké balenie papierových vreckoviek
Príprava:
Cukor a soľ rozmiešam vo vode podľa chuti, očistený chren nastrúham. Keď je potrebné použijem papierové vreckovky na slzy. Dávam pozor aby sa mi chren nedostal do očí.
Naukladám do umytých pohárov a zalejem pripravenou zálievkou. Zatvorím a vložím do chladničky. Presné dávkovanie surovín vám neviem napísať, záleží od veľkosti chrenu. Ja som pripravila cca 3 litre. Odporúčam pracovať s chrenom vonku, lebo chren má dosť silnú vôňu, oči mi slzili do konca. 🙂
Ja mám veľmi rada chren, pripomína mi starú mamu, ona nám ho pripravovala vždy na Veľkú noc. Strúhať ho zvyknem na strúhadle na syr.