Babičkina dobrota: Zapekaná kapusta v sklenenej mise s mäsom, cibuľou a syrom! Upečené máte za 30 minút!

 

Pokiaľ máte radi kombináciu mäsa a kapusta, ktorá je veľmi typická pre slovenskú kuchyňu všeobecne, určite si tento recept zamilujete. Stačí všetko zmiešať, vložiť do zapekacej misky a nechať rúru, aby sa postarala o zvyšok.

zloženie

  • 1 kg kyslej kapusty
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 200 g údenej slaniny
  • 1 veľká cibuľa
  • 300 g ryže
  • 1 lyžička sladkej červenej papriky
  • soľ, korenie
  • 100 g údeného syra
  • 200 ml kyslej smotany

Príprava

Kapustu zalejte vodou, uvarte a potom preceďte. Uvarte tiež ryžu. Slaninu a cibuľu nakrájajte na kocky a opražte na panvici. Pridajte mleté ​​mäso a dochuťte. Vložte ryžu, kapusta a mäsovú zmes do zapekacej misky a na povrch nalejte smotanu zmiešanú s korením. Zasypte strúhaným syrom a pečte 30 minút pri 160 stupňoch. Po vychladnutí podávajte.

Back To Top