Pokiaľ máte radi kombináciu mäsa a kapusta, ktorá je veľmi typická pre slovenskú kuchyňu všeobecne, určite si tento recept zamilujete. Stačí všetko zmiešať, vložiť do zapekacej misky a nechať rúru, aby sa postarala o zvyšok.
zloženie
- 1 kg kyslej kapusty
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 200 g údenej slaniny
- 1 veľká cibuľa
- 300 g ryže
- 1 lyžička sladkej červenej papriky
- soľ, korenie
- 100 g údeného syra
- 200 ml kyslej smotany
Príprava
Kapustu zalejte vodou, uvarte a potom preceďte. Uvarte tiež ryžu. Slaninu a cibuľu nakrájajte na kocky a opražte na panvici. Pridajte mleté mäso a dochuťte. Vložte ryžu, kapusta a mäsovú zmes do zapekacej misky a na povrch nalejte smotanu zmiešanú s korením. Zasypte strúhaným syrom a pečte 30 minút pri 160 stupňoch. Po vychladnutí podávajte.