Karamelová torta, ľahko sa pripravuje a chutí výborne! Skúsila som raz a nedám na ňu dopustiť

Vyzerá hrozne, plánovala som ju urobiť krajšie ale takto sa mi podarila. Nevadí, určite je veľmi chutná, ak túžiš po chutnom dezerte, tak si ju priprav.

Prísady:

na cesto:

  • 20 dkg cukru
  • 15 dkg hladkej múky
  • 1 dl mlieka
  • 4 vajíčka
  • 0,5 bal prášku do pečiva
  • 36 g instantnej kávy (káva 3 v 1)
  • 1 dl slnečnicového oleja

krém:

  • 2 bal. karamelového pudingu
  • 5 dl mlieka
  • 20 dkg masla
  • 15 dkg práškového cukru
  • na vrch 4 dl smotany na šľahanie

Príprava:

Zo surovín na cesto pripravíme piškótové cesto, vylejeme na stredne veľký plech a upečieme. Z pudingového prášku odoberieme 2 čl a odložíme nabok. Zvyšný puding uvaríme z mliekom.

Maslo vymiešame s cukrom a pridáme k vychladnutému pudingu. Hotovým krémom potrieme piškótové cesto. Smotanu vyšľaháme a natrieme na vrch krému. Odložený pudingový prášok (2čl), 2čl cukru, 2 čl oleja a cca 1-1,5 dl vody dáme variť. Po uvarení nalejeme na vrch šľahačky a pomocou špajdle ju rozmiešame aby sme vytvorili mramorový vzor.

Teplota pečenia: 180°C , horné-dolné pečenie, pripravila som dvojitú dávku aj cesta aj z plnky na tortu.

Back To Top