Blesková krémová kôprová omáčka s cesnakom s najlepšou chuťou! Kôpor budete cítiť po celej kuchyni

Hovädzie mäso je vynikajúce. Jednak ako steak, ale aj s knedľou a omáčkou, čo je klasický slovenský spôsob. Jednou z typicky slovenských omáčok je tiež omáčka kôprová , ktorú jedni milujú a druhí neznášajú.

Ak sa radíte k tej prvej skupinke, tak by ste určite radi vedeli, ako pripraviť vynikajúcu kôprovou omáčku. Môžete použiť kôpor vypestovaný na vlastnej záhradke , ale postačí aj kupovaný. Iste si pochutnáte!

zloženie

  • 1 zväzok kôpru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice múky
  • 500 ml mlieka
  • korenie
  • korenie
  • soľ
  • 2 lyžice oleja

Príprava

Rozpáľte olej a pridajte múku a drvený cesnak. Opražte a zalejte mliekom, dochuťte korením a varte. Pridajte nakrájaný kôpor a povarte. Ak je omáčka moc hustá, pridajte trochu mlieka. Podľa chuti môžete pridať zemiaky a podávať s mäsom.