Hovädzie mäso je vynikajúce. Jednak ako steak, ale aj s knedľou a omáčkou, čo je klasický slovenský spôsob. Jednou z typicky slovenských omáčok je tiež omáčka kôprová , ktorú jedni milujú a druhí neznášajú.
Ak sa radíte k tej prvej skupinke, tak by ste určite radi vedeli, ako pripraviť vynikajúcu kôprovou omáčku. Môžete použiť kôpor vypestovaný na vlastnej záhradke , ale postačí aj kupovaný. Iste si pochutnáte!
zloženie
- 1 zväzok kôpru
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice múky
- 500 ml mlieka
- korenie
- korenie
- soľ
- 2 lyžice oleja
Príprava
Rozpáľte olej a pridajte múku a drvený cesnak. Opražte a zalejte mliekom, dochuťte korením a varte. Pridajte nakrájaný kôpor a povarte. Ak je omáčka moc hustá, pridajte trochu mlieka. Podľa chuti môžete pridať zemiaky a podávať s mäsom.