Vyzerá hrozne, plánovala som ju urobiť krajšie ale takto sa mi podarila. Nevadí, určite je veľmi chutná, ak túžiš po chutnom dezerte, tak si ju priprav.
Prísady:
na cesto:
- 20 dkg cukru
- 15 dkg hladkej múky
- 1 dl mlieka
- 4 vajíčka
- 0,5 bal prášku do pečiva
- 36 g instantnej kávy (káva 3 v 1)
- 1 dl slnečnicového oleja
krém:
- 2 bal. karamelového pudingu
- 5 dl mlieka
- 20 dkg masla
- 15 dkg práškového cukru
- na vrch 4 dl smotany na šľahanie
Príprava:
Zo surovín na cesto pripravíme piškótové cesto, vylejeme na stredne veľký plech a upečieme. Z pudingového prášku odoberieme 2 čl a odložíme nabok. Zvyšný puding uvaríme z mliekom.
Maslo vymiešame s cukrom a pridáme k vychladnutému pudingu. Hotovým krémom potrieme piškótové cesto. Smotanu vyšľaháme a natrieme na vrch krému. Odložený pudingový prášok (2čl), 2čl cukru, 2 čl oleja a cca 1-1,5 dl vody dáme variť. Po uvarení nalejeme na vrch šľahačky a pomocou špajdle ju rozmiešame aby sme vytvorili mramorový vzor.
Teplota pečenia: 180°C , horné-dolné pečenie, pripravila som dvojitú dávku aj cesta aj z plnky na tortu.