Pečené bravčové mäso s kôprovými haluškami a s tvarohom. Lepšie halušky nepoznáme

Prísady:

  • 60 dkg pliecka
  • 60 dkg údeného zadného kolena
  • 25 dkg údeného stehna (šunka)
  • 3 cibule
  • 2 pl masti
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie
  • mletá rasca
  • 50 dkg tvarohu
  • 30 dkg hladkej múky
  • 8 pl krupice
  • 5 vajec
  • 1 bal. sušeného kôpru
  • soľ podľa chuti

Príprava: 

Cibuľu a údené mäso nakrájam a dám na masť opiecť.

Nakrájam aj koleno a pliecko.

Koleno pridám ku cibuľovému základu, okorením, soľ pridám len ak je potrebné, lebo údené je slané. Neskôr pridám aj pliecko a uvarím na hotovo.

Medzitým si pripravím halušky.

Tvaroh, múku, vajíčka, krupicu, kôpor a soľ dôkladne premiešam a nechám stáť.

Halušky uvaríme vo vriacej vode. Ja to robím tak aby mäso bolo naraz hotové s haluškami.