Viac a viac štúdií nám odporúča vynechávať aspon v niektoré dni mäso zo svojej stravy a uľahčili tak svojmu telu i planéte. Mnoho z nás si však nedokáže predstaviť plnohodnotnú náhradu za obľúbené mäso.
Ak milujete fašírky, náhrada je tu hneď! Využite tento jednoduchý recept a pripravte si vynikajúcu zeleninovú alternatívu. Možno si ich nakoniec obľúbite ešte viac, než pôvodná masovú verziu!
zloženie
- 400 g mrazenej zeleniny
- 3 lyžice múky
- 2 vajcia
- soľ
- mleté korenie
- olivový olej
Príprava
Zeleninu uvarte a roztlačte vidličkou. Pridajte vajce, múku, soľ, korenie a premiešajte. Zo vzniknutej zmesi formujte karbonátky a tie následne osmažte v rozpálenom oleji po oboch stranách po dobu približne 2-3 minút.