Karamelovo-krémový nápad na cukrovinky. Keď príde návšteva, hneď im dávam vytlačené recepty, také sú chutné

Dnes Vám prinášame vskutku originálny nápad na pečivo, ktoré spája všetky tradičné chute. Verte nám, jeden kúsok Vám stačiť nebude!

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

  • 8 PL cukru
  • 8 PL hladkej múky
  • 8 PL minerálnej vody
  • 8 PL oleja
  • 1 ČL jedlého škrobu
  • 1/2 ČL prášku na pečenie

Na krém:

  • 25 dkg cukru
  • 25 dkg masla
  • 2,5 dl vody
  • 5 dkg hladkej múky
  • Na zdobenie:
    • 10 dkg horkej čokolády
    • vlašské orechy

    Ako na to?

    1. Najprv zmiešajte v miske všetky prísady určené do cesta a spracujte cesto.
    2. Akonáhle dostanete homogénna zmes, rozdeľte ho na 2 časti a nechajte v chladničke približne 30 minút odležať.
    3. Potom si z cesta urobte placku a vykrájajte kolieska, či tvary podľa Vášho výberu.
    4. Vymažte si formu na pečenie maslom a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov.
    5. Teraz prichádza na rad príprava krému. Najprv si zkaramelizujte cukor pri nízkej teplote, potom pridajte maslo a 30 ml vody. Dajte späť na platňu a pri nízkej teplote primiešajte zvyšok vody a múku. Miešajte, kým Vám nevznikne homogénna zmes.
    6. Zmes nechajte cca 30 minút vychladiť.
    7. Potom si vezmite upečená kolieska a začnite vrstviť. Na každý kus budete potrebovať vždy 2 ks. Vždy natrite jedno koliesko vrstvou krému a priložte druhým kolieskom.
    8. Výsledný výtvor nechajte odležať cez noc v chladničke, nech krém krásne stuhne.
    9. Na záver si už len vyberte krajšie kusy vlašských orechov a rozohrejte si na platni horkú čokoládu. Tým cukroví následne ozdobte.

    Tip!

    Odporúčame dochutiť krém štipkou rumu, či vaječného koňaku!

    Dobrú chuť prajeme!