Potrebujeme:
Cesto:
* 70 g hladkej múky
* 2 a 1/2 lyžice kakaa
* 1/2 prášku do pečiva
* 4 vajcia
* 150 g masla
* 150 g práškového cukru
* 120 g mletých vlašských orechov
Krém I .:
* 200 g cukru múčka
* 120 g vlašských orechov
* 150 ml rumu
Krém II .:
* 180 g masla
* 120 g práškového cukru
* 1 vajce
* 200 g čokolády na varenie
* 2 lyžice stuženého tuku
Postup:
1.Prosejeme múku s kakaom a práškom do pečiva. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Rúru predhrejeme na 180 ° C, plech vyložíme papierom na pečenie.
2.V mise vyšľaháme maslo, cukor a žĺtky do peny. Postupne primiešame múku s kakaom a práškom do pečiva, vmiešame sneh. Cesto rozotrieme na papier na pečenie a pečieme asi 15-18 minút.
3.V mise zmiešame cukor s vlašskými orechmi a rumom, hmotu natrieme na vychladnutú placku a odložíme do chladu.
4.Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a vajcom, krém natrieme na orechovú zmes a znova dáme vychladiť.
5.Vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú čokoládu so stuženým tukom, premiešame, necháme trochu vychladnúť, nalejeme na druhú vrstvu krému a rozotrieme.
6.Izidora necháme do druhého dňa odležať, pred podávaním krájame horúcim nožom na malé kocky.