Recept na Panna cottu mám od mojej kamarátky. Je ľahký a chutný. Zvládnu ho všetci za chvíľu

Panna cotta je populárny taliansky dezert, ktorý neraz servírujú aj v tých najlepších reštauráciách sveta.

Teraz však nebudete musieť platiť za drahé reštaurácie, pretože sme si pre vás vymysleli recept na skutočnú čerešňovú panna cottu! Najdôležitejšie je zachovať si potrebné množstvá a všetko bude fungovať presne podľa vášho plánu.

Budete potrebovať:

  • 150 g čerešní
  • 200 ml 33% smotany
  • 100 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • 25 g želatíny
  • 150 ml vody

Postup

  1. Želatínu si zalejte 50 ml studenej vody a nechajte ju odstáť po dobu 10 minút.
  2. Smotanu a mlieko si nalejte do hrnca, položte na plameň a nechajte zohriať, dajte pozor, aby to nezačalo vrieť.
  3. Pridajte cukor a za neustáleho miešania čakajte, kým sa vám cukor nerozpustí.
  4. Následne do krémovej zmesi pridajte polovicu pripravenej želatíny. Nechajte ju ochladiť na izbovú teplotu a potom zmes rozlejte do pripravených nádob.
  5. Do každej nádoby pridajte niekoľko čerešní a vložte ich do chladničky, aby mali čas na stuhnutie.
  6. Zvyšné čerešne zalejte 100 ml vody a postave ich na plameň. Priveďte k varu a pridajte aj zvyšnú želatínu. Dôkladne premiešajte a nechajte vychladnúť.
  7. Keď je vaša zmes z chladničky dostatočne stuhnutá, nalejte na vrch pripravené čerešňové želé.
  8. Nádoby následne vráťte späť do chladničky, aby mali možnosť stuhnúť.

Teraz môžete vašich domácich hostí obsluhovať s neobyčajným michelinským dezertom. Prajeme vám dobrú chuť! Podeľte sa o tento recept aj s vašimi priateľmi na Facebooku.

 

Back To Top