Panna cotta je populárny taliansky dezert, ktorý neraz servírujú aj v tých najlepších reštauráciách sveta.
Teraz však nebudete musieť platiť za drahé reštaurácie, pretože sme si pre vás vymysleli recept na skutočnú čerešňovú panna cottu! Najdôležitejšie je zachovať si potrebné množstvá a všetko bude fungovať presne podľa vášho plánu.
Budete potrebovať:
- 150 g čerešní
- 200 ml 33% smotany
- 100 ml mlieka
- 100 g cukru
- 25 g želatíny
- 150 ml vody
Postup
- Želatínu si zalejte 50 ml studenej vody a nechajte ju odstáť po dobu 10 minút.
- Smotanu a mlieko si nalejte do hrnca, položte na plameň a nechajte zohriať, dajte pozor, aby to nezačalo vrieť.
- Pridajte cukor a za neustáleho miešania čakajte, kým sa vám cukor nerozpustí.
- Následne do krémovej zmesi pridajte polovicu pripravenej želatíny. Nechajte ju ochladiť na izbovú teplotu a potom zmes rozlejte do pripravených nádob.
- Do každej nádoby pridajte niekoľko čerešní a vložte ich do chladničky, aby mali čas na stuhnutie.
- Zvyšné čerešne zalejte 100 ml vody a postave ich na plameň. Priveďte k varu a pridajte aj zvyšnú želatínu. Dôkladne premiešajte a nechajte vychladnúť.
- Keď je vaša zmes z chladničky dostatočne stuhnutá, nalejte na vrch pripravené čerešňové želé.
- Nádoby následne vráťte späť do chladničky, aby mali možnosť stuhnúť.
Teraz môžete vašich domácich hostí obsluhovať s neobyčajným michelinským dezertom. Prajeme vám dobrú chuť! Podeľte sa o tento recept aj s vašimi priateľmi na Facebooku.