Bohaté trojuholníky-recept!
PRÍSADY
na cesto:
- 80 dkg list
- 5 dkg droždia
- 1 pl cukru
- 5 dl mlieka
- 1 pl soli
- 2 dl oleja
Plnka:
- nakrájaná šunka
- dve červené cibule
- 2 ks kukurice v konzerve
- 10-15 dkg strúhaného syra
- 2 strúčiky cesnaku
- kyslá smotana
- slanina nadrobno
Na vrch:
- 2 pl kyslej smotany
- 1 žĺtok
- sezamové semiačka
Príprava:
Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Ostatné suroviny zmiešame v jednej miske, pridáme hotový kvások a vymiesime cesto.
Cesto rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme a potrieme zmesou roztlačeného cesnaku a kyslej smotany. Položíme šunku, slaninu, cibuľu, kukuricu a zrolujeme.
Kyslú smotanu zmiešame so žĺtkami a potrieme vrch. Nakrájame na trojuholníky a posypeme ich sezamovými semiačkami. Pečieme na 180°C asi 15-20 minút.
TIP:
Často sa pýtate na množstvo plnky, tak asi 15-15 dkg ale každý môže pridať toľko koľko mu chutí. Po z rolovaní bude plnka bohatá.
Preto treba cesto rozdeliť na dve časti, lebo na jeden krát by to bolo veľa. Nedalo by sa pekne natenko vyvaľkať.
Po z rolovaní krájame raz doľava raz doprava tak vytvoríme trojuholníky. Ak vám to nejde tak môžete krájať aj slimáky, stačí ich krájať na hrúbku 3 cm.