Ako ideálne a chutne naložiť mäso? Zabudnite na kupované sáčky s korením. Cibuľová marináda je možnosťou, ako dať svojmu mäsu úplne unikátnu chuť.

Keď chystáte mäso, a je jedno či na grilovanie, alebo na pečenie, alebo len tak na panvicu, je základom úspechu kvalitná marináda. Bohužiaľ väčšina ľudí využíva jednoduché kombinácie, ktorá je založená na využití korenie z prášku a ďalej tiež na oleji. My vám ukážeme, že naložiť mäso je možné aj inak. A to oveľa zaujímavejšie. Pozrite sa, ako sa pripraví cibuľová marináda, ktorá zaujme tým, že dá vášmu mäsu úplne unikátnu chuť. Neveríte?

Je jedno, aké mäso použijete

Zaujímavosťou marinády je aj to, že ju možno použiť na rôzne druhy mäsa. Môže sa jednať o klasiku v podobe hydinového, rovnako ako sa môže jednať aj o bravčové. Naložiť do tejto marinády však máte možnosť aj úplne iné druhy mäsa. Záleží len na vašej chuti a na vašich preferenciách. Dá sa používať ako na krátkodobé naloženie, kedy hovoríme o dobe okolo 1 hodiny, tak i na dlhodobé nakladanie, kedy je možné mäso naložiť napríklad aj na 2 – 3 dni.

Cibuľová marináda je jednoduchá. Čo na ňu budete potrebovať?

Už viete, že vás zaujme svojou univerzálnosťou. Čo ale ešte neviete, to sú informácie o tom, z čoho sa cibuľová marmeláda skladá. Pozrite sa spolu s nami na hlavné ingrediencie, bez ktorých sa nezaobídete. Ide o tieto:

  • 200 ml slnečnicového oleja
  • 0,5 kg cibule
  • Koriander, soľ, čierne korenie

Príprava cibuľovej marinády je hračkou

Ako na to? Najprv sa dôkladne premieša olej s korením. Potom je potrebné nachystať si cibule. Tie najprv olúpte a potom ich nakrájajte na štvrtiny. Vložte ich do hrnca s olejom a dôkladne premiešajte. 

Týmto je cibuľová marináda hotová. V tú chvíľu už do hrnca len pridáte mäso a dôkladne ho premiešate tak, aby sa ku všetkým kúskom dostal olej, ale aj kúsky cibule. Pri krátkodobom nakladaní odporúčame každých 15 minút premiešať. Ak necháte mäso naložené po niekoľko dní, tak odporúčame premiešať minimálne dvakrát denne, aby sa chute rozložili.

Mäso môžete pripraviť aj s cibuľou

Čo potom, keď máte mäso naložené a to mieri na gril? Cibuľu s olejom rozhodne nemusíte vyhadzovať. Môžete si ju tiež pripraviť.

Back To Top