Upiekla som pláty, uvarila krém a už som mohla začať s prípravou výborných punčových rezov!

Chcem sa s vami podeliť o výborný recept na punčové rezy, ktoré som včera piekla. Vložila som ich do mrazničky aby som ich mala na Vianoce hotové, tak budem mať posledné dni menej práce. Len vyberiem a môžem krájať.

PRÍSADY:

Cesto:

  • 50 dkg hladkej múky
  • 15 dkg práškového cukru
  • 15 dkg masti
  • 1 vajce
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 2 dl kyslej smotany

Krém:

  • 7 ½  dl mlieka
  • 3 bal. punčového pudingu
  • 25 dkg margarínu
  • 20 dkg práškového cukru

Poleva:

  • 20 dkg práškového cukru
  • šťava s 1 citróna
  • 2 pl rumu
  • pár kvapiek červeného farbiva
  • 2 pl roztopeného margarínu

Príprava:

Na prípravu cesta pridáme k múke prášok do pečiva a rozmrvíme v nej margarín. Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto.

Rozdelíme na tri časti, vyvaľkáme a upečieme na zadnej strane plechu.

Na krém uvaríme pudingy a necháme vychladnúť.

Margarín vymiešame s cukrom do peny a pridáme vychladnutý puding. S týmto krémom plníme upečené pláty.

Na polevu zmiešame všetky suroviny na hladkú hmotu a potrieme ňou hotový koláč. Vložíme do chladničky stuhnúť, na druhý deň ho môžeme krájať. Ja som pripravila dvojitú dávku aj z cesta aj z krému, na vrch nie lebo stačí jedna dávka, koláč bude len vyšší.

Recept pridala Mihalyne Dobos!

Back To Top