Chcem sa s vami podeliť o výborný recept na punčové rezy, ktoré som včera piekla. Vložila som ich do mrazničky aby som ich mala na Vianoce hotové, tak budem mať posledné dni menej práce. Len vyberiem a môžem krájať.
PRÍSADY:
Cesto:
- 50 dkg hladkej múky
- 15 dkg práškového cukru
- 15 dkg masti
- 1 vajce
- 1 bal. prášku do pečiva
- 1 bal. vanilkového cukru
- 2 dl kyslej smotany
Krém:
- 7 ½ dl mlieka
- 3 bal. punčového pudingu
- 25 dkg margarínu
- 20 dkg práškového cukru
Poleva:
- 20 dkg práškového cukru
- šťava s 1 citróna
- 2 pl rumu
- pár kvapiek červeného farbiva
- 2 pl roztopeného margarínu
Príprava:
Na prípravu cesta pridáme k múke prášok do pečiva a rozmrvíme v nej margarín. Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto.
Rozdelíme na tri časti, vyvaľkáme a upečieme na zadnej strane plechu.
Na krém uvaríme pudingy a necháme vychladnúť.
Margarín vymiešame s cukrom do peny a pridáme vychladnutý puding. S týmto krémom plníme upečené pláty.
Na polevu zmiešame všetky suroviny na hladkú hmotu a potrieme ňou hotový koláč. Vložíme do chladničky stuhnúť, na druhý deň ho môžeme krájať. Ja som pripravila dvojitú dávku aj z cesta aj z krému, na vrch nie lebo stačí jedna dávka, koláč bude len vyšší.
Recept pridala Mihalyne Dobos!