Hrnčekové knedle bez droždia a kysnutia, lepšiu prílohu si nevieme ani predstaviť!

Prísady:

  • 4 žemle (20dkg)
  • 2dl mlieka
  • 4 vajíčka
  • 8 pl polohrubej múky
  • 1 čl soli
  • masť alebo maslo na potretie hrnčekov
  • 4 hrnčeky

Príprava:

Žemle nakrájame na kocky, mlieko zmiešame so žĺtkami a soľou a nalejeme na žemle. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a primiešame do žemľovej zmesi spolu s múkou. Hotové cesto rozdelíme do hrnčekov.

Do hrnca dáme variť trochu vody, budeme potrebovať aj nejakú podložku (viď fotku)

hrnčeky nesmú byť vo vode, zakryjeme pokrievkou a paríme ich 25 minút.

Recept od Beáty JUndrátovej

Back To Top