Prísady:
- mäso ( kuracie, karé, šunka atď.)
- 12 vajec
- veľká kyslá smotana
- červená paprika
- soľ
- mleté čierne korenie
- petržlenová vňať
- 1 kg zeleného hrášku
- syr
Príprava:
Trošku oleja, mäso (kuracie, karé, šunka, krkovička, dnes som použila krkovičku)
Na to som dala 12 vajec a veľkú smotanu som lyžicou rozložila medzi vajíčka. Ochutila som paprikou, soľou, korením a petržlenovou vňaťou.
Na vrch som nasypala 1 kg mrazeného hrášku a zakryla strúhaným syrom. Zvyknem zakryť alobalom kým syr neroztečie na vrchu, potom odstráním alobal a pečiem kým syr sa neupečie na chrumkavý. Doteraz som urobila viac krát a ešte každý povedal, že nič podobné nejedol ale chutilo im.
Recept pridala Toth Vivien!
Máte aj vy podobne chutný recept? Pošlite nám ho s postupom aj fotkami na radynadzlato@centrum.sk a radi ho uverejníme