Obyčajná ingrediencia premení zemiaky v majstrovské dielo!

Zemiaky na raňajky, obed, večeru…ak vás už omrzeli, tento recept je pre vás. Urobte si zo zemiakov opäť svoj obľúbený pokrm!

картофель с ветчиной в духовке

Potrebujete:

  • 1 kg zemiakov
  • 200 g parmskej šunky
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • 200 ml plnotučného mlieka
  • 2 ks šalotky
  • 1 cibuľa (alebo pór – len biela časť)
  • 1 nastrúhaný strúčik cesnaku
  • 10 g masla
  • 100 g tvrdého syra Gruyère (alebo iný)
  • 1/2 ČL mletého muškátového oriešku
  • Soľ a korenie podľa vkusu

Dané množstvo zodpovedá 4 výdatným porciám

картофель на курином бульоне

Postup

  1. Zemiaky olúpte a nakrájajte na tenké krúžky. Nové zemiaky nemusíte lúpať, stačí ich rovno nakrájať. Cibuľu narežte na kolieska a šunku na tenké prúžky.
  2. Formu vymastenú olejom naplňte vrstvou zemiakov, šunky, cibule a cesnaku. Nezabudnite všetko osoliť a okoreniť. Vrstvenie opakujte dovtedy, kým sa vám všetko neminie. Hornú vrstvu by mali ukončiť zemiaky. Muškátový oriešok dodá pokrmu úžasnú arómu.

картофель буланжер

  1. Do kuracieho vývaru pridajte mlieko a zalejte ním vrchnú vrstvu zemiakov. Nakoniec pridajte nastrúhaný syr.
  2. vložte pekáč do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte 50-60 minút dozlatista, kým sa tekutina nevstrebe do zemiakov.
  3. Po upečení ich servírujte ešte horúce. Hotovú porciu môžete dozdobiť vetvičkou rozmarínu. Dobrú chuť!

картофель буланжер рецепт

zdroj:takprosto.cc

Back To Top