Voňavé chačapuri s pikantnou syrovou plnkou je jedným z najpopulárnejších jedál gruzínskej kuchyne. Ak sa nachádzate v Gruzínsku, môžete si to ísť kúpiť do najbližšej pekárne, alebo zvoliť o niečo zložitejšiu cestu – príprava doma.
Pri prvotnej príprave klasického chačapuri sa pripravte na dlhší čas strávený vo vašej kuchyni. My však poznáme recept, ktorý zvládne každý a výsledkom neodmietne ani zarytý gurmán. Na prípravu tohto chačapuri budete potrebovať len 15 minút!
Voňavé placky so syrom a bylinkami sú vynikajúcou voľbou na raňajky, obed ale aj spoločnú rodinnú večeru. Všetko, čo k tomu potrebujete, nájdete aj vo svojej kuchyni.
Ingrediencie
- 200 g tvrdého syra
- 100 g kôpru
- 200 ml smotany
- 2 vajcia
- 2 pl múky
- Soľ a korenie podľa chuti
- 2 pl oleja
Postup
- Nastrúhajte si syr a premiestnite ho do hlbokej misky.
- Do syra následne pridajte smotanu, kôpor, múku, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte, kým vám nevznikne jednotná konzistencia.
- Nalejte si na panvicu trochu oleja, nechajte ju rozohriať a premiestnite do nej pripravenú syrovú zmes. Panvicu následne prikryte pokrievkou.
- Keď sa jedna strana dôkladne osmaží, odstráňte pokrievku, chačapuri opatrne otočte na druhú stranu a nechajte smažiť už bez nej. Každej strane venujte približne 5-7 minút.
- Chačapuri je pripravené na konzumáciu. Nakrájajte a servírujte. Prajeme vám dobrú chuť!
Je lahodný ako v teplom tak aj v studenom stave. Uistite sa, že sa o tento recept podelíte aj s vašimi priateľmi na Facebooku.