Chcete si zjednodušiť váš pobyt v kuchyni počas varenia? Existuje mnoho trikov, ktoré skrátia a zefektívnia vašu činnosť v tomto najnavštevovanejšom mieste domácnosti. Zhromaždili sme pre vás tie najlepšie a možno prekvapia aj nejednu skúsenú gazdinku!
- Ak si nechcete počas krájania cibule utierať slzy, vložte ju pred použitím na 10 minút do mrazničky.
- Voda nebude pri varení pretekať z hrnca von, ak na neho položíte drevenú varešku.
- V prípade, že už reďkovka, zeler a mrkva nie sú také chrumkavé, vložte ich do ľadovej vody s polovicou surového zemiaku.
- Neunáhlite sa pri vylievaní pozostatkov šumivého vína, ak už vyšumelo. Hoďte do neho 2 hrozienka. Prírodný cukor s ním urobí zázrak!
- Soľ nestvrdne, ak do soľničky pridáte trochu ryže.
- Aby sa uvarené vajíčko očistilo ľahko, hoďte do vody plátok citrónu alebo jedlej sódy.
- Chutnú pochúťku pre deti si urobíte z hustého jogurtu. Naplňte si ním striekačku na cesto a malé kvapky naneste na plech s papierom na pečenie. Vložte ho do mrazničky po dobu 1 hodiny a vychutnávajte!
- Ak chcete, aby váš syr ostal dlhšie čerstvý, zabaľte ho do papiera na pečenie.
- A ešte jeden tip pre skladovanie syra. Ako vieme, syr sa zvykne vysušiť, no dá sa tomu zabrániť, ak na jeho povrch pri reze nanesiete olej alebo margarín. Táto metóda je vhodná pre tvrdé syry s voskovým povrchom.
- Tu je návod, ako sa zbaviť stopiek na jahodách pomocou slamky.
- Sladké pečivo môžete vymeniť za polovicu zrelého banánu.
- Zachráňte presolenú polievku! Pridajte pár kúskov nakrájaných zemiakov, ktoré absorbujú prebytočnú soľ, a nechajte ju povariť na miernom ohni po dobu 10 minút. Následne ich vyberte z polievky a ak je polievka aj napriek tomu slaná, pridajte do nej čajovú lyžičku cukru.