Langoše sú typické najmä pre dlhé letné večery, ktoré trávime niekde pri vode s priateľmi a blízkymi. Toto jedlo je ale veľmi obľúbené. Prečo si ho teda nepripraviť aj na jeseň, či v zime, navyše v pohodlí domova?
Vďaka tomuto receptu nie je nič jednoduchšie. Potrebujete len pár základných surovín a chvíľku času. V krátkom okamihu Vaši kuchyni prevonia typická vôňa vyprážaných langošov s cesnakom. Stačí pridať kečup a syr!
zloženie
- 750 g hladkej múky
- 1 balenie kvasníc + cukor, múka
- 200-300 ml vody
- 1 lyžica oleja na varenie
- Cesnakový prášok, alebo cesnak
Príprava
Pripravte kvasnice vo vode s múkou a cukrom. Zmiešajte zmes s múkou a pridajte všetky ďalšie prísady. Premiešajte a vytvorte jemné cesto. Nechajte ho 10 minút odpočívať.
Pridajte olej a vytvarujte jednotlivé langoše. Zmažte je v horúcom oleji zo všetkých strán dozlatista. Z tejto várky pripravíte 10-12 ks langošov.